2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Huszonhat illegális határátlépõ a kisteherautó belsejébenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-28 09:38:00
Embercsempészt fogtak el a hajdú-bihari rendõrök: egy török férfi illegálisan akart 26 koszovói állampolgárt Németországba vinni – közölte a rendõrség sajtóreferense hétfõn az MTI-vel.

Dobó Dénes tájékoztatása szerint a rendõrök vasárnap este az M3-as autópálya polgári pihenõjénél megállítottak egy német rendszámú kisteherautót, és igazoltatták a jármû 60 éves török sofõrjét.

Az ellenõrzést végzõ rendõrök kinyittatták a férfival a jármû rakterét, ahol 26 illegális határátlépõ, köztük nõk és gyerekek voltak bezsúfolva – tette hozzá.

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a gépjármûvezetõt, aki a koszovói állampolgárokat Debrecenbõl illegálisan akarta Nyugat-Európába, Németországba vinni.

A rendõrség embercsempészés bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 60 éves török állampolgár ellen, akit a nyomozók bûnügyi õrizetbe vettek és kezdeményezik elõzetes letartóztatását.

A 10 férfit, 8 nõt, valamint 8 gyermeket a rendõrök átadták a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Észak-alföldi Igazgatóságának a további eljárás lefolytatására – ismertette Dobó Dénes.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!