2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
A szappant és a sampont is megadóztatja a kormány
Utolsó módosítás: 2014-10-29 10:39:24
Címkék: Bihari hírek
Új adótárgyakat talált ki a kormány a parlament elé benyújtott törvénycsomagban. Jövõre a szappan, a sampon, a mosószer után is termékdíjat kell fizetni. Kivetik ezt a sápot valamennyi kozmetikai szerre, a dezodorokra és még a lakásillatosítókra is.

A kormány adóterve lecsap a mûvirágokra, jövõre ezekre is termékdíjat kell fizetni. Ennél alighanem nagyobb csapás lesz, hogy ezután az irodai papírra is kiveti ezt a díjat a kormány. A felsorolt termékkör elég bõ, így nem egyszerûen a másolópapírok után kell fizetni, hanem a jegyzettömbök, iratrendezõk, mappák után is.

 

A kormány terve szerint bevonják a termékdíjas körbe az „egyéb vegyipari termékeket”. Ezek körébe tartoznak többek között a kiskereskedelmi forgalomba szánt mosószerek, öblítõk, mosogatószerek, tisztítószerek, tusfürdõk és sampontok. A szappanok, felületaktív anyagok, mosószerek után az adótétel 11 forint kilónként, míg a a szépség és testápoló készítményekre 57 forintos díjat vetnek ki. Az irodai papír kilónként 19 forintot csenget majd a költségvetésbe.


A mûvirágra nagyon haragudhatnak az elõterjesztõk, mert kilónként 1900 forintos termékdíjat vetnek ki rá, ami szakemberek szerint jószerivel fojtóadónak számít, azaz akkora díjat vet ki rá, ami a legális forgalomból akár ki is szoríthatja ezt a termékcsoportot, vagy legalábbis minimalizálhatja a forgalmát.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!