2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Megyénkbeli hölgy az Ifjúsági Vöröskereszt élénForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-01 17:30:33
Országos ifjúsági elnökké választották Pintér Petrát, az észak-alföldi régió volt vezetõjét Budapesten, az Ifjúsági Vöröskereszt kongresszusán. Új elnök került a megyei szervezet élére is Molnár Csaba személyében.

Fiatalság – dolgosság: e szófordulattal jellemezhetnénk Pintér Petrát. A fiatal hölgy 2003-ban kezdte a vöröskeresztes munkát. 2006-2010 között a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei elnöke, ezután 2014-ig az észak-alföldi régió ifjúsági ügyeit tartotta kézben. Sokan találkozhattak vele mint a Balatoni Elsõsegélynyújtó Szolgálat megyei szervezõjével, vagy az elsõsegélynyújtó járõrszolgálatok tagjával. Láthatták segédkezni elsõsegélynyújtó bemutatókon, baleseti szimulációkban; adománygyûjtéseken és osztásokon, és a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének, s területi szervezeteinek többi rendezvényén. Táborokon, tanfolyamokon vett részt és szervezett, hogy képzett fiatalok vigyék a Vöröskereszt feladatait a humanitás szellemében.

Egyhangúlag Pintér Petrát választották meg a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt elnökének 2014. október 18-án a szervezet V. Tisztújító Kongresszusán. A fiatal, egyetemista hölgy elmondta, hogy természetesen kapcsolatban marad Hajdú-Bihar megyével, hiszen az mindig otthona marad.
Szívvel lélekkel

Új elnök áll a Megyei Ifjúsági Tanács élére, Molnár Csaba, miután a korábbi vezetõt, Rácz Anitát tanulmányai Budapesthez kötik ettõl a félévtõl.


A hajdúnánási fiatalember 2009-tõl tagja a Vöröskeresztnek. Rendszeres véradó. Szolgált a balatoni elsõsegélynyújtók megyei csapatában, katasztrófaügyi képzéseken vett részt. Tavalyelõtt az Országos Elsõsegélynyújtó Versenyen az 5. helyezést érték el gimnáziumi csoportjával Hajdú-Bihar megyét képviselve. Legkedvesebb élménye a sok örömteli arcocska egy karácsonyi szeretetakción, melyen a Mikulás szerepét vállalta a Magyar Vöröskereszt Hajdúnánás Területi Szervezetének ifjúsági önkénteseként. Aki a fiatal elnökkel szót vált, hamar észreveszi, hogy a fiatalembernek az a legfontosabb, hogy segítsen másokon.

Csaba a megyeközpontból tudja szervezni az ifjúsági munkát, hiszen a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Tanszékén tanul. Mint elmondta, nyomban hozzáfog a munkához: „elõször is szeretném összehívni a megyei ifjúsági tanács tagjait, s remélem, minél többen eljönnek az ülésre”.

 

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt új elnöksége:

Elnök: Pintér Petra (Hajdú-Bihar megye)
Alelnök: Mészáros János (Csongrád megye)
Alelnök: Kormos Ádám (Heves megye)

Nyugat-dunántúli Régió: Horváth Szabolcs (Gyõr-Moson-Sopron megye)
Dél-dunántúli Régió: Hunka Balázs (Somogy megye)
Közép-dunántúli Régió: Pap Boglárka (Fejér megye)
Közép-magyarországi Régió: Bodnár Zsanett (Pest megye)
Észak-magyarországi Régió: Sikna Attila (Nógrád megye)
Észak-alföldi Régió: Karsa Patrik (Jász-Nagykun-Szolnok megye)
Dél-alföldi Régió: Szendrei Attila (Csongrád megye)

Ovielnök Képviselõ: Ilcsik Jánosné Erika (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye)
Tanárelnök Képviselõ: Domokos Illésné Erzsébet (Békés megye)

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!