2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
8 dolog, amelyre mindenképp ügyeljünk óvszerhasználat soránForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-04 09:50:14
Sokan nem is gondolják, milyen alapvetõ hibákat követnek el, amikor felhúznak egy gumióvszert. Holott érdemes több fontos tényezõre is odafigyelnünk, ha el akarjuk kerülni a különbözõ nemi betegségeket vagy a nem kívánt terhességet. Összegyûjtöttük a 8 leggyakoribb hibát, melyeket mindenképp kerülnünk kell az óvszerhasználat során.

  1. A legfontosabb, hogy mindig ellenõrizzük az óvszer lejárati idejét, mielõtt belekezdünk az aktusba, ugyanis a lejárt szavatosságú termék könnyebben elszakadhat, így nem nyújt elegendõ biztonságot.
  2. Rendkívül lényeges pont a kondom kinyitása, amit semmiképpen se éles, hegyes eszközzel tegyünk, mert ez esetben kiszakadhat, vagy kilyukadhat és megtörténhet a baj.
  3. Ha már kibontottuk, mindenképp nézzük át alaposan a „gumit”, mert könnyen lehet, hogy gyárilag hibás és lyukas. Ez esetben teljesen elveszíti „védelmi képességét” és használatra alkalmatlanná válik.
  4. Egy felmérés szerint, az óvszert használók 15-20 százaléka fordítva kezdi feltekerni a péniszre, majd amikor erre rájöttek, a kondomot megfordították, és tovább használták. Ez súlyos következményekkel is járhat, ugyanis az óvszeren pre-ejakulációs anyag maradhat, amelytõl ugyanúgy teherbe lehet esni.
  5. Nagyon sokan a gumióvszer felhúzásakor nem szorítják ki belõle a levegõt, amely nagy hiba, hiszen emiatt nem marad hely az ondónak és így a „gumi” könnyedén elszakadhat az aktus során.
  6. Aki teheti, mindig használjon síkosítót szexuális együttlétkor, ugyanis nedvességhiány fellépésekor megnövekszik az esélye az óvszer sérülésének. De soha ne használjunk olaj alapú síkosítókat, mivel ezek roncsolják a kondom anyagát, ellentétben a víz alapúakkal.
  7. Az óvszer helytelen eltávolítása szintén problémát okozhat, nagyon óvatosan kell eljárni az együttlét végét követõen, nehogy ejakulátum kerüljön a hüvelybe.
  8. A legtöbb ember számára magától értetõdõ, de a fiatalok egy része mégis egymás után kétszer, vagy többször is használ egy óvszert, ami nem csak a terhesség kockázatát, de különbözõ fertõzések terjedését is magával vonzza. Soha ne használjuk tehát egy kondomot egynél több alkalommal.
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!