2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Csütörtökön országos balesetmegelõzési kampány indulForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-04 12:19:52
Csütörtökön indul az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK) országos közlekedésbiztonsági kampánya, a Látni és látszani akció keretében december 12-éig ingyenes jármûátvizsgálást és látásellenõrzést biztosítanak a sofõröknek, a rendõrség pedig fokozott közúti ellenõrzést tart.

Az ORFK a rendõrség honlapjára hétfõn feltett közleményében azt írta, hogy az Országos Balesetmegelõzési Bizottsággal közös akcióhoz csatlakozott szervizekben október 2. óta ingyen vizsgálják át a személy- és tehergépkocsikat, a motorokat és kerékpárokat. A kampányban optikusok is részt vesznek, akik szintén térítésmentes látásellenõrzéssel, továbbá hasznos tanácsokkal várják a jármûvezetõket.

A tájékoztatás szerint a csütörtökön kezdõdõ országos fokozott közúti ellenõrzés alatt a rendõrség teljes körûen és kiemelten vizsgálja a személy- és haszongépjármûvek, a motorkerékpárok és kerékpárok világítását, láthatóságát, továbbá a vezetõi engedélyben szereplõ szemüveg viselését, illetve a kiegészítõ szemüveg meglétét.

A kampányban részt vevõ szervizekrõl és optikusokról a www.latnieslatszani.hu weboldalon lehet tájékozódni.

Mint írták, tavaly kétszáznál is több autós szakszerviz és csaknem száz látszerészüzlet csatlakozott a kampányhoz, és csaknem ezer ingyenes látásvizsgálatot végeztek el.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!