2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Mensa HungarIQa: az Ericsson Magyarország lett az év intelligens nagyvállalataForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-11-05 10:35:21
Az Ericsson Magyarország Kft. nyerte az év intelligens nagyvállalata díjat a Mensa HungarIQa, a világ legmagasabb intelligenciájú embereit tömörítõ klub magyarországi tagozata által meghirdetett versenyen - közölte az Ericsson.

A közlemény szerint a kétfordulós versenyen a vállalatot képviselõ munkavállalóknak a legmagasabb intelligenciaátlagot kellett elérniük. Az elsõ lépcsõ egy online teszt volt, az azon a legjobb eredményt írókat kérték fel a második körben való részvételre. Ez már személyes jelenlétet igénylõ, hivatalos Mensa-teszt volt - írja az Ericsson.

A díjért versengõ 18 vállalat összesen 509 munkavállalót küldött a versenybe, 183-an érték el közülük a 130 pontos Mensa-szintet, vagyis az emberiség 2 százalékára jellemzõ intelligenciahányadost. Az Ericsson ezekben a mutatószámokban lett a legjobb.

Különlegessége a díjnak, hogy nem a vállalat eredményeit vizsgálták, hanem a dolgozók saját tehetségükkel, tudásukkal képviselték a cégüket úgy, hogy közben egyéni eredményükrõl is visszajelzést kaptak a Mensa HungarIQa által megküldött oklevél formájában. A megfelelõ szint elérése esetén ez egyben meghívás is a legmagasabb intelligenciával rendelkezõk társaságába, a Mensába.

Az 1700 munkavállalót foglalkoztató Ericsson Magyarország az ország legnagyobb telekommunikációs és informatikai kutatással, szoftver- és hardverfejlesztéssel foglalkozó vállalata. Tevékenységében példaértékû az oktatás-alapkutatás-alkalmazott kutatás-ipari megvalósítás láncolata - olvasható a közleményben.

Az Ericsson Magyarország értékesítésbõl származó nettó árbevétele tavaly 35,1 milliárd forint volt a 2012-es 37,5 milliárd forint után. A cég adózott eredménye 2013-ban 326 millió forintot tett ki az egy évvel azelõtti 87 millió forint után.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!