2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Számítógépeket adományozott iskoláknak az OpelForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-11-10 09:50:42
Címkék: Bihari hírek, Opel
Száznyolcvan számítógépet adott át a régió tíz régióbeli oktatási intézmény vezetõjének november elején Solt Tamás, a szentgotthárdi Opel gyár igazgatója - közölte az MTI-vel szerdán közleményében Dános András, az Opel Magyarország kommunikációs igazgatója.

Tájékoztatása szerint az adományban részesült iskolák között szentgotthárdi általános iskolák, gimnáziumok és szakiskolák vannak, de kapott a számítógépekbõl több zalaegerszegi, körmendi és szombathelyi mûszaki szakközépiskola is. Hangsúlyozta: a cég Európában, ezen belül Magyarországon is a gazdaság egyik meghatározó szereplõje, gazdasági súlyának megfelelõen a társadalmi felelõsségvállalás a cégfilozófia meghatározó eleme.

Hozzáfûzte: az Opel szentgotthárdi gyára régóta szoros kapcsolatot ápol a régió oktatási intézményeivel, szakemberei segítségével közremûködik a tanulók gyakorlati tudásának elmélyítésében, adományaival pedig hozzájárul a gyakorlati oktatás magas színvonalának fenntartásához.

Emlékeztetett arra, hogy 2013 decemberében a Szentgotthárdon gyártott, legújabb generációs Opel motorokból adományozott a cég közép- és felsõfokú, mûszaki oktatási intézményeknek.

Hozzátette: az Opel Szentgotthárd számára a munkaerõ-utánpótlás szempontjából kiemelt jelentõsége van az oktatási intézmények támogatásának.

A szentgotthárdi gyár folyamatos bõvülése következtében, - a Flex projekt 2010-es indulása óta is - már több száz dolgozót vettek fel, a jövõ év végéig pedig további 500 új munkatárs felvételét tervezik. A 700 milliós beruházással létesült Flex gyár sorain közepes méretû, benzines és dízelmotorok és kisméretû benzinesek gyártása zajlik. A rugalmas technológiának köszönhetõen a különbözõ típusú motorok gyártására ugyanazokon a sorokon nyílik lehetõség.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!