2024. május 12. Vasárnap, Pongrác.
 
Látni és látszani több hajdú-bihari településen isForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-21 09:21:41
Címkék: Bihari hírek
A Tiszacsegei-, illetve az Egyeki Rendõrõrs, valamint a Hajdúnánási Rendõrkapitányság munkatársai 2014. november 18-án este balesetmegelõzési céllal a kerékpárosok részére láthatósági mellényeket, illetve lámpákat osztottak.

A Balmazújvárosi Rendõrkapitányság Tiszacsegei- és Egyeki Rendõrõrsének munkatársai kiemelt feladatuknak és céljuknak tekintik a kerékpáros balesetek megelõzését. A téli idõjárási és látási viszonyok között a kerékpáros balesetek egyik fõ oka a nem megfelelõ láthatóság. Erre tekintettel a „Látni és látszani” közlekedésbiztonsági kampány keretein belül a rendõrök átvizsgálták a Tiszacsege, Egyek és Újszentmargita területén kerékpárral közlekedõk kétkerekûinek mûszaki állapotát. Az ellenõrzés célja a kerékpárok világítóberendezéseinek ellenõrzésén túl a „Látni és látszani” elv érvényesítése.

A rendõrök figyelemfelhívó jelleggel helyszíni bírság vagy feljelentés helyett világítóberendezést, láthatósági mellényt és küllõ prizmát adtak át a hiányos felszereléssel rendelkezõ kerékpárosok részére.

A kampányhoz a Hajdúnánási Rendõrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztályának munkatársai is csatlakoztak és az Országos Rendõr-fõkapitányság Balesetmegelõzési Bizottsága, valamint Hajdúnánás Város Önkormányzatának támogatásával beszerzett kerékpáros láthatósági eszközöket osztottak a város több pontján 2014. november 17-tõl, szintén a figyelem felhívása érdekében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!