2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Rábólintott az adócsomagra a HázForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-11-21 09:48:48
Elfogadta az Országgyûlés a jövõ évi adócsomagot, amely szerint a jövõben adókedvezmény jár a házasságkötés után, folytatódik a munkahelyvédelmi akcióterv, a kártyás fizetéseknél éves lesz a tranzakciós díj, szigorodnak az áfa-bevallás szabályai és népegészségügyi termékadó sújtja a szeszesitalok nagy részét.

128 igen, 30 nem szavazattal az Országgyûlés elfogadta a jövõ évi adótörvényeket. Ezek szerint a családok ugyanakkora adókedvezményt kapnak jövõre is, mint idén és tovább emelik a kétgyerekesek támogatását.

2016-tól évente, folyamatosan nõ majd a kétgyermekes családok adókedvezménye, így a jelenlegi, gyermekenként járó havi 10 ezer forint például 2019-re megduplázódik. Vagyis a kétgyermekeseknek 40 ezer forint adókedvezmény jár majd havonta. Újdonság, hogy bõvül a családi otthonteremtési kedvezmény és a friss házasok is adókedvezményt kapnak.

Zsófia jövõre megy férjhez, a házaspár 2 éven keresztül így 5000 ezer forinttal kevesebb adót fizet majd havonta, ami összesen 120 ezer forintot jelent nekik. A fiatal nõ azt mondta: most lakásra gyûjtenek, ezért minden forintot félretesznek.

Nemrég olvastuk, hogy lesz erre lehetõség, aminek nagyon örültünk. Valószínû, hogy ez egy lakáscélú befektetés lesz. Az esküvõ után el fogunk költözni egy új lakásba, akkor minden forint jól jön majd – nyilatkozta a Híradónak Haszon Zsófia.

A vállalkozások támogatási rendszere is megmarad, sõt a munkahelyvédelmi akció keretében részmunkaidõben is a maximális mértékû adókedvezmény jár a kisgyermekes szülõk foglalkoztatása után. Marad a 10 százalékos társasági adó is.

A különadókat viszont kiterjesztik és a reklámadó legmagasabb kulcsát 40-rõl 50 százalékra emelik. A kártyás fizetéseknél éves lesz a tranzakciós díj, szigorodnak az áfa-bevallási szabályok, települési adó lesz bevezethetõ, továbbá népegészségügyi termékadó sújtja majd a szeszesitalok nagy részét.

A nemzetgazdasági minisztérium államtitkára szerint a legtöbb plusz bevétel a fogyasztási és forgalmi adókból folyhat majd be.

Akkor mûködik jól egy gazdaság egy ország, hogyha sokat fogyasztunk, sok forgalmi adót fizetünk és ezáltal az állam bevétele is növekszik, amit oktatásra, egészségügyre költ – állapította meg Tállai András.

Az államtitkár emlékeztetett: a jövõ évi adótörvények legfõbb célja a családalapítás támogatása és a munkát terhelõ adók alacsony szinten tartása.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!