2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Fõtér helyett gazdaságForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-21 11:56:43
Elsõsorban a magyar gazdaság erõsítését fogja támogatni a következõkben az EU.

Jelentõsen átalakítja az Európai Unió a Magyarországnak szánt támogatások szerkezetét. Az eddigi 16-18 százalékról, 60 százalékra növelik a gazdaság fejlesztésére fordítható összegek arányát – derült ki egy csütörtökön tartott konferencián, amelynek szervezõi azt a célt tûzték ki maguk elé, hogy tájékoztatást adjanak a lehetõségekrõl az önkormányzatok és a vállalkozások képviselõinek.

– A 2007. és 2013. közötti elõzõ uniós fejlesztési idõszakban Hajdú-Biharba 530 milliárd forint érkezett Brüsszelbõl, a cégeknek azonban mindössze hét és fél százaléka élt az ilyen források lehívásának lehetõségével. Ezért a következõ hét évben a megyei polgármesterek egyik legfontosabb feladata az lesz, hogy az érintettek figyelmét felhívják a pályázati lehetõségekre – jelentette ki a Hajdú-Bihar Megyei Közgyûlés elnöke.

Pajna Zoltán beszédében hangsúlyozta, hogy megyénkbe 2020-ig csaknem 93 milliárd forint érkezhet, amelybõl 33 milliárdot szeretnének a gazdaság erõsítésére felhasználni. Ehhez képest a polgármesteri hivatalok részérõl eddig elég gyér az érdeklõdés.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!