2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Komoly fejlesztések HortobágyonForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-11-24 17:48:33
Több mint 350 millió forint értékû környezetvédelmi beruházást valósított meg a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága - közölte az intézmény munkatársa az MTI-vel.

Kánai Edina marketing- és pr-elõadó tájékoztatása szerint tizenhét kisvizes élõhely rehabilitációját végezték el a Nyírségben, a Bihari-síkságon és a Közép-Tisza vidékén.

A fejlesztéshez az igazgatóság 354,3 millió forint pályázati támogatást nyert az Európai Unió regionális fejlesztési alapjából, illetve hazai költségvetési forrásból.

A projekt eredményeként a 17 élõhelyen a tavasszal és nyár elején összegyûjt vizek lassabban szivárognak majd el - emelte ki Kánai Edina. Hozzátette: a szikes tavak esetében például a szikesedési, sófelhalmozási folyamatok erõsödését várják. A lápokon, láp- és mocsárréteken, valamint a puha- és keményfás ligeterdõk mély fekvésû területein pedig jobb vízmegtartást remélnek.

Kánai Edina kiemelte, hogy a vizes élõhelyek természetvédelmi ökológiai szerepe felbecsülhetetlen. Értékük a folyószabályozások, lecsapolások és az intenzív mezõgazdaság elõtti tájkép maradékainak õrzésében, azok egyedi flóra és fauna elemeiben rejlik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!