2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Idén 50 ezer cipõsdoboz-ajándékot tervez szétosztani a Baptista SzeretetszolgálatForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-25 19:42:35
Idén 50 ezer cipõs dobozba csomagolt ajándékot tervez szétosztani a nehézsorsú gyerekek között a Baptista Szeretetszolgálat, az adományokat december 1. és 19. között gyûjtik országszerte.

A szeretetszolgálat december 1. és december 19. között országszerte mintegy 200 gyûjtõponton várja a cipõs dobozba csomagolt ajándékokat, amelyeket a partnereik segítségével még karácsony elõtt eljuttatnak a rászoruló gyerekekhez. A gyûjtõpontokról bõvebb információ a www.ciposdoboz.hu oldalon található - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

Idén számos elõadómûvész és médiaszemélyiség csatlakozott a Cipõsdoboz-akcióhoz: Cserpes Laura, Mezõ Misi, Szekeres Adrien, Weisz Fanni, valamint a Madách Színház színésznõi, Gallusz Nikolett és Ladinek Judit kedden adták át cipõsdoboz-ajándékaikat Szenczy Sándornak, a Baptista Szeretetszolgálat elnökének.

A Tízezer gyermek karácsonya - közismertebb nevén a Cipõsdoboz-akció - az Operation Christmas Child néven futó nemzetközi mozgalom ötlete alapján született meg. A mozgalom alapgondolata az, hogy gyermekek, sõt egész családok készítenek ajándékot rászoruló gyermekeknek. A színes csomagolópapírba öltöztetett cipõs dobozok ma már nemcsak a nehéz sorsú gyermek örömét, hanem a szeretet és együttérzés jelképét jelentik szerte a világon.

Magyarországon 2004-ben hirdették meg elsõ alkalommal az akciót, azóta a magyar adományozóknak köszönhetõen több mint negyedmillió cipõsdoboz-ajándék gyûlt össze.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!