2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Jövõre is folytatódik a diplomamentõ programForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-11-26 13:49:10
Eddig 32 ezren jelezték, hogy szeretnének részt venni a tanfolyamokon. Azok, akik már augusztustól a program keretében tanulnak nyelvet, február végén kaphatják kézhez nyelvvizsgadiplomájukst.

Jelenleg 403 képzésen több mint 4500-an vesznek részt. A cél, hogy az év végéig tízezren vegyenek részt a tanfolyamokon, jövõre pedig további 2-3 ezren csatlakozzanak, mondta a Krónikának a képzést szervezõ Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetõje, Pákozdi Szabolcs. Kiemelte, a tanfolyamon való részvétel feltétele az alapfokú nyelvtudás. Akinek semmilyen nyelvismerete nincs, december 31-éig még felkészülhet – a januári és februári képzésekre ugyanis ez év utolsó napjáig lehet jelentkezni.

Pákozdi Szabolcs hozzátette: azt kérik a résztvevõktõl, hogy minél hamarabb vegyenek részt a szintfelmérõn, hiszen a szóbeli és az írásbeli készségeiket is mérik, és ha sikertelen a felvételijük, a jelentkezõknek még mindig van lehetõségük, hogy saját erõbõl fejlesszék tudásukat, s újra megpróbálhatják a belépést a képzésbe.

Az elsõ jelentkezõk november végén, december elején vizsgáznak, õk február végén kaphatják kézhez a nyelvtudást igazoló dokumentumot.

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2013. december 30-án döntött a hárommilliárd forintos költségvetésû diplomamentõ program támogatásáról, amelynek a legfontosabb elvárása, hogy a résztvevõk 2015. december 31-éig sikeres nyelvvizsgát tegyenek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!