2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Hatezer szervezetnél végezhetõ önkéntes munkaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-11-27 10:54:27
December 5-én lesz az önkéntesek világnapja. Addig a szaktárca mindennap felhívja a figyelmet e tevékenységre. Az Emmi honlapján lehet jelentkezni önkéntesnek, mintegy 6 ezer szervezet várja az érdeklõdõket.

Az önkéntesség „csendben folyik”, mi azonban úgy döntöttünk, hogy december 5-éig, az önkéntesek világnapjáig mindennap felhívjuk a figyelmet erre a tevékenységre – jelentette ki Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere az M1 Ma reggel címû mûsorában.

Mint mondta: az Emmi honlapján meg lehet találni azt a 6 ezer szervezetet, melyeknél lehet önkéntes munkát végezni. Tavaszra pedig kialakítanak egy olyan interaktív felületet, melyen az érintettek kapcsolatba léphetnek egymással – ígérte.

Dikter Tiborné, a Fõvárosi Önkormányzat Alacskai úti Idõsek Otthona vezetõje a mûsorban azt emelte ki, az önkéntesség nemcsak az étel- és ruhaosztást jelenti, hanem náluk például azt is, hogy minél több embert vonjanak be az idõsek életébe, minél többen látogassák õket.

Azt is mondta, hogy vidéken a jószomszédi kapcsolatok sokkal jobban mûködnek, a nagyobb városokban azonban szükség van a szervezett önkéntességre.

Balog Zoltán felhívta rá a figyelmet, hogy a Pro Voluntare díjat Vásáry Tamás zongorista születésnapján osztják ki, az önkéntes munkájáért díjazott havi 100 ezer forintot kap egy éven keresztül. Ezzel a többi közt azt szeretnék jelezni, hogy az önkéntesség során az ember kap is, néha többet, mint amennyit ad.

Arra a felvetésre, miszerint a Pedagógusok Szakszervezete szervezte hétvégi demonstráción a többi közt azt állítottá, hogy kevesebb pénzt fordít a kormány oktatásra, úgy reagált: ez nem igaz, több pénz van a költségvetésben, mint amennyi az elõzõ évben volt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!