2024. május 15. Szerda, Zsófia, Szonja.
 
Ne akarjunk sem bizonyítékot, sem ígéretetForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-11-29 11:45:43
Címkék: Bihari hírek
A dezodorok nem lehetnek túlzottan rákkeltõk. Ellenben nem feltétlenül jó, ha kipróbáljuk, valóban kitartanak 48, vagy akár 72 órán át. Ennyi ideig ugyanis szerencsésebb beiktatni egy-két tisztálkodást.

A daganatok kialakulásában számos tényezõ játszik szerepet, például a környezeti hatások, a táplálkozás. Érdemes odafigyelni arra, hogy csökkentsük a tartósítószerek arányát – jelentette ki Dr. Dank Magdolna, a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati Klinika Onkológiai Osztályának vezetõje az M1 Ma reggel címû mûsorában.

Felhívta a figyelmet arra: van, aki napi 2-3 liter olyan üdítõitalt iszik, amelynek magas a tartósítószer-tartalma, ehelyett nyilván szerencsésebb mondjuk ásványvizet fogyasztani.

Mint mondta: élelmiszer vásárlásánál érdemes megnézni a gyártás és a lejárat idõpontját, ha ezek elég közel vannak egymáshoz, akkor jó eséllyel a terméket nem rakták tele tartósítószerrel. Fontos a tudatos vásárlás, a biopiacokon például sok olyan terméket vásárolhatunk, melyek nem tartalmaznak sok tartósítószert – hívta fel a figyelmet.

Beszélt arról is: tévhit, hogy egy dezodor rákkeltõ lehet, hiszen a felkent anyag nem is kerül be az emlõállományba. Az ugyanakkor  szerinte elgondolkodtató, ha egy dezodor 48, vagy 72 órás védelmet ígér. Ez ugyanis csak úgy derülhet ki, ha a felhasználó két vagy három napig nem mosakodik, ami pedig nem túl szerencsés – tette hozzá a szakember.

Azt is mondta, a különbözõ kockázatokról szerencsésebb megbízható portálokról tájékozódnunk a szenzációhajhászó oldalak helyett.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!