2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Közel hatezren jelentkeztek a keresztféléves felvételi eljárásbanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-04 10:48:07
Közel hatezren jelentkeztek a jövõ februárban induló keresztféléves képzésekre: közülük legtöbben állami ösztöndíjas mesterképzéseket jelöltek meg elsõ helyen - közölte az Oktatási Hivatal és az Educatio kft. szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az elsõhelyes jelentkezéseket nézve 4971-en mesterképzést jelöltek meg, 665-en alapképzést, 156-an felsõoktatási szakképzést választottak, osztatlan mesterképzést pedig 35-en céloztak meg elsõ helyen. Szintén az elsõhelyes jelentkezéseket figyelembe véve, 4773-an jelöltek meg állami ösztöndíjas mesterképzéseket. (A 2015. évi keresztféléves felsõoktatási felvételi eljárásban állami ösztöndíjas formában csak mesterképzéseket indíthattak az intézmények.)

A jelentkezõk szakválasztása alapján az elsõhelyes jelentkezéseknél (függetlenül a finanszírozási formától és a munkarendtõl) mind az alap-, mind pedig a mesterképzés esetében elmondható, hogy fõleg a gazdaságtudományok és a mûszaki képzési területek szakjai a legnépszerûbbek. Alapképzésen a gazdálkodási és menedzsment, a pénzügy és számvitel és az emberi erõforrások szakok kerültek dobogóra.

Mesterképzésen - szintén az elsõhelyes jelentkezéseket nézve - a vezetés és szervezés mesterképzés szerepel elsõ helyen, második helyen a gépészmérnöki képzés áll, harmadik helyen pedig a pénzügy mesterképzés végzett.

Jelezték: a jelentkezõk a mai naptól az e-felvételiben elérhetik és letölthetik a jelentkezõi státuszlapot, amelynek segítségével ellenõrizhetik a felvételi adatbázisban rögzített adataikat. A tájékozódás mellett az ügyintézésre is használható az e-felvételi: amennyiben valaki módosítani kívánja a jelentkezéskor megadott adatait, pótolná a szükséges dokumentumait vagy élne az egyszeri sorrendmódosítás lehetõségével, december elejétõl erre is lehetõsége nyílik.

Amennyiben a jelentkezõ valamilyen adatát hiányosan vagy pontatlanul adta meg, vagy nem küldte be azokat a dokumentumait, amelyek a jelentkezés elbírálásához szükségesek, hiánypótló felszólítást kap 2015. január 2-áig.

A jelentkezõk a felvételi kérelem benyújtását követõen megszerzett dokumentumokat (például felsõfokú oklevél, többletpontot igazoló dokumentumok) másolatait 2015. január 8-ig pótolhatják. Ezeket egyszerûen és gyorsan feltölthetik a felvi.hu oldalról elérhetõ e-felvételiben, vagy beküldhetik postán az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 címre. Szintén január 8-ig van lehetõségük, hogy egyetlen alkalommal módosítsanak a jelentkezési sorrendjükön.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!