2024. július 22. Hétfő, Magdolna.
 
Megint megmutatta az MVFCForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-06 16:16:58
Berettyóújfalu - Lovas Norbert két góljával 2-0-ra verte a Berettyóújfalu az idegenlégiósokkal teletûzdelt Gyõrt.

Legnagyobb riválisát, a Gyõr együttesét látta vendégül aMezei-Vill a férfi futsal NB I. 13. fordulójában. A szurkolók is tudták, igazi rangadó vár kedvenceikre, ezer nézõ gyûlt össze a Pálfi István Rendezvénycsarnokban pénteken este. Ahogy mindig, mikor találkozik ez a két egylet, úgy ezúttal is lüktetõ játék jellemezte az összecsapást, pedig kemény idõszakot tudhatott maga mögött a bihari társaság, melynek elõbb Barcelonában, az UEFA Futsal Cupelitkörében kellett helytállni, majd hét játékosnak a válogatottban volt jelenése.

A hazaiak és a vendégek is nagy lelkesedéssel kezdték a derbit, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, ám a gól váratott magára. Mígnem a 13. percben a válogatottLovas Norbert megszerezte a vezetést az újfaluiaknak. Az elsõ félidõ hajrájában mindent megtett az egyenlítésért a gyõri gárda, azonban nem sikerült bevenni Tihanyi kapuját, szünetben 1-0-ra vezetett aTurzó-legénység.

Szerencse is kellett

Alaposan feltüzelte tanítványait Jordi Illa Soléfélidõben, a gyõriek hatalmas elánnal „vetették rá magukat” az újfaluiakra, akik néhány percig csak védekeztek. Azonban a 34. minutumban újra Lovasvillant, aki Rábl János passzát váltotta gólra, 2-0. A folytatásban záporoztak a lövések, mindent megtett a Rába-parti csapat, hogy betaláljon, vészkapus játékra is átváltottak Lódiék, de semmi sem jött össze nekik. AzMVFC hõsiesen küzdött, és kapott gól nélkül, 2-0-ra megnyerte a csúcsrangadót!

- Be kell vallanom, nem játszottunk jól. A kapunk elõtt nem ritkán voltak szerencsés pillanataink, ami hozzájárult ahhoz, hogy bekapott gól nélkül le tudtuk hozni ezt a mérkõzést. Megint nagyot küzdöttünk, a csapatom ismét kitette a szívét, amit tudunk, abban megint jók voltunk. Játékban nem múltuk felül a Gyõrt, jobban játszottak. Nem lehet abszolút megérdemeltnek nevezni a gyõzelmet, de mindenképpen örülünk neki és szeretnénk ebbõl tovább építkezni! Lényeges kérdés volt, hogy hogyan tudunk kijönni ebbõl a meccsbõl, hiszen elõtte rengeteg problémánk volt. De nem áll meg az élet, hétfõn újra bizonyítanunk kell – nyilatkozta a lefújást követõen a berettyohir.hu-nak Turzó József, a Mezei-Vill vezetõedzõje.

Gyõzelmének hála négypontosra csökkentette lemaradását a listavezetõ ETO-hoz képest az MVFC, mely 28 egységgel a tabella harmadik helyén áll, viszont két mérkõzéssel kevesebbet játszott, mint az elõtte lévõk. Az Újfalu hétfõn 18.15-tõl újra pályára lép, a Haladásotthonába látogatnak Trencsényi Jánosék, akik a 11. fordulóból elhalasztott mérkõzésüket pótolják be.

HBN


A tények

MVFC-Berettyóújfalu-Rába ETO 2-0 (1-0)
Pálfi István Rendezvénycsarnok, 1000 nézõ, vezette: Kovács Gábor

MVFC: Tihanyi Cs. - Trencsényi J., Gál I., Lovas N., Rábl J. Csere: Siska G., Dávid R., Harmati T., Nagy T., Birinyi B., Nagy I., Szabó P., Sánta J. A., Mezei D. Vezetõedzõ: Turzó József

ETO: Balázs Z. - Lódi T., Juanra, Palomeque, Dróth Z. Csere: Matkovics G., Noe, Harnisch Á., Püspök P., Solano, Hegyesi Zs., Gorjánácz M., Dürgõ P. Vezetõedzõ: Jordi Illa Solé

Gól: Lovas N. (13., 34.)

Sárga lap: Solano (24.), Dávid R. (25.), Dróth Z., (27.), Juanra (36.)

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!