2024. május 14. Kedd, Bonifác.
 
Önkéntesek világnapja: egyre többen segítenekForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-12-09 13:31:15
December 5-e az önkéntesek világnapja. Egy felmérés szerint itthon minden harmadik magyar végzett már valamilyen önkéntes munkát, 400 ezren pedig rendszeres segítõk. Karácsony közeledtével egyre több helyen gyûjtenek ételt, adományokat.

Tartós élelmiszereket: konzervet és tésztát gyûjt karácsony elõtt a rászorulóknak a Magyar Vöröskereszt Sopronban pénteken és szombaton. A Máltai és a Baptista Szeretetszolgálat pedig melegételt osztott és oszt ezen a két napon a fõvárosban. Emellett pedig 10 millió forint értékû gyógyszeradományt is szétosztanak a rászorulók között, akinek pedig szüksége van rá, ingyenes orvosi ellátást is kaphat.

December 5-e az önkéntesek világnapja. A KSH adatai szerint minden harmadik magyar végzett már életében valamilyen önkéntes munkát, 400 ezren pedig rendszeresen segítenek. Munkájuk, támogatásuk 20 milliárd forint értéket teremt évente.

Az Emberi Erõforrások Minisztériuma kampányfilmmel népszerûsítette az önkéntes munkát. A tárca minisztere és államtitkárai, akik közül többen rendszeresen dolgoznak önkéntesként, a két hetes kampány alatt országszerte több helyen is segítettek.

Tóth Judit is önkéntesként csomagolta pénteken a kis mézeskalács szíveket, melyeket azok kapják az Ökumenikus Szeretetszolgálattól, akik karácsony elõtt adakoznak a rászorulóknak.

Adni mindenképpen jó, abba, ha valaki egyszer egy picit is belekóstol, akkor megérzi, hogy talán jobb, mint kapni, úgyhogy nekem csupa-csupa szeretetet boldogságot ad – nyilatkozta Tóth Judit.

Pénteken a legtöbbet dolgozó segítõk, köztük Judit kapott ajándékot a szeretetszolgálattól. Az ökumenikusok jószolgálati nagykövete, a korábbi olimpiai és világbajnok bokszoló, Kovács Koko István is, aki már 10 éve segít.

Amikor az ember jótékonykodik, nem nyeri el a lelki üdvösséget, de hogy mosolyogva teszi és nem érzi fáradtságnak ezt a munkát, az egészen biztos. Amikor hazafelé tart a jótékony cselekedet után, akkor igenis büszke lehet magára, mert hõsként viselkedett – mondta Koko.

Aki szeretne segíteni, megteheti az Ökumenikus Szeretetszolgálat 1353-as adományvonalán, minden erre a számra indított hívás vagy SMS 250 forintot ér. Az összegyûlt pénzbõl, a rászorulók élelmiszert, ruhát, takarót kapnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!