2024. május 15. Szerda, Zsófia, Szonja.
 
Fogyasztóvédelmi hatóság: a vizsgált 10 szén-monoxid érzékelõ egyike sem felelt meg az elõírásoknakForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-12 13:22:22
Címkék: Bihari hírek
Április után idén már másodszor vizsgált szén-monoxid-érzékelõket a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH): az ellenõrzött 8 elemes és 2 hálózati feszültségrõl mûködtethetõ érzékelõ egyike sem jelezte a meghatározott szén-monoxid-koncentrációt a megadott idõn belül - közölte a hatóság szerdán az MTI-vel.

A fogyasztóvédelmi felügyelõségek mind a 10 vizsgált termék további forgalmazását megtiltották.

Az NFH kifejti: amint a levegõ szén-monoxid-koncentrációja eléri a megadott szintet, az érzékelõnek fény- és hangjelzéssel kell figyelmeztetnie a felhasználót. Már az alacsony koncentrációt is jeleznie kell a készüléknek, de amint nõ a szén-monoxid-szint, a jelzési idõ lerövidül. A jelzési idõt a szabvány úgy határozza meg, hogy adott koncentráció mellett az érintett helyiségbõl való távozás biztonságosan megoldható legyen.

Az elvégzett kísérletek rávilágítottak arra, hogy a vizsgált riasztók egyike sem jelzett a megadott koncentrációnál, a megadott idõn belül. Az érzékelõk közül 6 (5 elemes és egy hálózatról mûködtethetõ), egyáltalán nem jelzett a legmagasabb szén-monoxid-koncentrációnál sem.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!