2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Rendben halad az Apollo-gyár elõkészítéseForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-12-17 08:42:13
A Gyöngyöshalászra tervezett gumiabroncsgyár 975 új munkahelyet teremt, az elsõ kész abroncs 2017 elején kerülhet le a gyártósorról. A kormány beruházási célterületté nyilvánította a befektetõ által választott területet.

Az ütemterv szerint halad az Apollo Tyres Gyöngyöshalászra tervezett gumiabroncsgyárának elõkészítése - tájékoztatta a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) a Napi Gazdaságot. A kormány beruházási célterületté nyilvánította a befektetõ által választott területet, kiemelten fontosnak ítélte mind a beruházáshoz szükséges ipari övezet kialakításával, mind magával a beruházással kapcsolatos ügyeket.

A lap keddi számában közli, lezárult a környezetvédelmi hatásvizsgálat, folyamatban vannak az engedélyeztetési eljárások, az építési telek biztosításával kapcsolatos adminisztratív ügyek. Folyamatos a beruházó és a tervezõ cég között a konzultáció az építészeti tervezésrõl - közölte a lappal a HIPA.

Az újság felidézi, az Apollo Magyarország beruházási projektje a tervek szerint 975 új munkahelyet teremt Gyöngyöshalászon és az elsõ kész abroncs 2017 elején kerülhet le a gyártósorról. Amikor teljes kapacitással mûködik a gyár, naponta 16 ezer személy- és háromezer haszongépjármû-abroncs készül az üzemben. A cég a Volkswagen, a Suzuki és a Tata fontos beszállítója, s a beruházás nagymértékben hozzájárul majd a magyarországi exporthoz, hiszen a termékek általában külföldi piacokra kerülnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!