2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Mol: befejezõdött 3 termelõ kút bekötése a Shaikan-blokkbanForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-12-21 18:45:14
Címkék: Bihari hírek, mol
Lezárultak a Shaikan-7, -8 és -10 kutakat és a meglévõ elsõ és második termelõegységeket összekötõ vezetékrendszer építési munkálatai, lehetõvé válhat a megcélzott 40 ezer hordóegyenérték termelési szint elérése - jelentette be az olajcég a tõzsde honlapján kedden.

A Shaikan -7 és -8 kutakat az elsõ, a Shaikan-10 kutat a második termelõegységbe kötötték be. A tájékoztatás szerint a kõolaj kitermelése a vezetékrendszer szilárdsági tesztjét követõen várhatóan decemberben kezdõdhet. A három új termelõ kút bekötésével a jelenlegi napi 23-25 ezer hordóegyenérték szintû termelés napi 40 ezer hordóegyenérték szintre nõ.

A közlemény szerint a második termelõegységnél található aminos gázkezelõ üzem tesztje jelenleg zajlik, amelyet hasonló tesztüzem követ az elsõ termelõüzemnél 2015 elsõ hónapjaiban. A gázkezelõ üzem segítségével a
kõolajtermeléssel együtt kitermelt gáz kénhidrogén tartalma csökkenthetõ, így a saját energiafelhasználást fedezõ dízel kiváltható lesz és akár havi 400 ezer dollár költségcsökkentés érhetõ el.

A közlemény idézi Alexander Doddsot, a Mol kutatás-termelés ügyvezetõ igazgatóját, aki elmondta: a Shaikan mezõ termelésének jelentõs növekedése hozzájárul a Mol-csoport termelés-növekedési céljának eléréséhez. Továbbra is mindent megtesznek kurdisztáni eszközeik termelésének növelése érdekében, és együttmûködnek a természeti erõforrások misztériumával, hogy a kitermelés értékét maximalizálják - tette hozzá. A Mol közölte: a Shaikan blokkban termelt kõolaj Törökország partvidékére irányuló tankautókkal történõ exportja zavartalan.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!