2024. május 14. Kedd, Bonifác.
 
L.L. Junior nem tagadja az ittas vezetést, még sincs büntetés!Forrás: fuggetlennemzet.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-31 08:22:29
Címkék: Bihari hírek
Kínos procedúra vár L.L. Juniorra, amennyiben meggyanúsítják a december 20-i balesettel kapcsolatban.

A rendõrségi szlengben rabosításnak nevezik a bûnügyi nyilvántartásba való adatrögzítést, amely a gyanúsított lefényképezésével, tízujjas ujjnyomatának és tenyérlenyomatának levételével jár. A rabosítást nem a kihallgatást végzõ rendõr végzi, hanem erre szakosodott rendõrségi technikus.

A bûnügyi nyilvántartási rendszerrõl szóló törvény rendelkezései szerint rabosítani csak és kizárólag azt a büntetõeljárás alá vont személyt lehet, akivel szemben szándékos bûncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt indult a büntetõeljárás.

Az ittas vezetés ebbe a kategóriába tartozik. Ha egyszer valaki bekerül a bûnügyi nyilvántartási rendszerbe, adatait a rendszerbõl csak akkor törlik, ha vele szemben a büntetõeljárást megszüntetik vagy a bíróság felmentõ ítéletet hoz az ügyében, azaz ártatlanul kerül ki a büntetõeljárásból. Minden más esetben adatai örök idõre a bûnügyi nyilvántartási rendszerben maradnak.

A Bors megkeresésére hétfõn az ORFK sajtóosztálya közölte: a december 20-i baleset ügyében a X. kerületi Rendõrkapitányság indított eljárást ittas állapotban elkövetett jármûvezetés vétség elkövetésének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen. A hatóság a baleset körülményeit szakértõ bevonásával vizsgálja. Úgy tudjuk, hogy a hatóság most összesíti a bizonyítékokat, megvárja a szakértõi véleményeket, s csak ezek után várható gyanúsítás.

L.L. Junior a Borsnak korábban elmondta: kruppos beteg kisfia számára sietett gyógyszerért, ezért ült volán mögé, miután pálinkát és bort fogyasztott. Junior egy teherautóval ütközött, a vétlen jármû sofõrje nem sérült meg a balesetben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!