2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Rekord miniszteri fizetés: 2 millió Ft havonta!Forrás: fuggetlennemzet.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-01 11:56:35
Címkék: Bihari hírek
Sorra dõlnek a kormányzati rekordok, és nem csak az államtitkári és helyettes államtitkári szinten!

Több miniszteri biztost fizetünk ugyanis, mint korábban bármikor. Pedig a miniszteri biztosi pozíció tipikusan olyan tisztség, amelyet jutalomból szoktak osztogatni a megbízható embereknek, ezért jellemzõen a kormányzati ciklus végén szaporodnak el ezek a posztok. Most azonban alig fél évvel a kormány megalakulása után 32 ilyen biztos dolgozik. Közülük 27-en pénzt is kapnak a megbízatásukért, míg a tavaly nyári rekord idején is csak 23 biztost fizettünk.

A miniszteri biztosok túlnyomó többsége helyettes államtitkári illetményt, vagyis 748 ezer forintot kap a munkájáért, de ami a legjobb ebben a pozícióban, hogy mellékállásban is lehet ûzni. Így több miniszteri biztos több helyrõl húzhat állami fizetést.

A legjobban Kara Ákos fideszes képviselõ járt, akit õsszel neveztek ki infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelõs államtitkárnak, miközben ugyanannál a tárcánál a gyõr-gyönyûi kikötõ fejlesztéséért felelõs miniszteri biztos volt. Így a politikusnak jelenleg egyszerre jár az államtitkári, a helyettes államtitkári és a képviselõi fizetés is a Kormányzati Kommunikációs Központ Blikknek elküldött adatai szerint. Ez azt jelenti, hogy 1 millió 969 ezer forintot keres havonta.

A Miniszterelnökségen is vannak duplázó állami vezetõk. Takács Szabolcs európai ügyekért felelõs államtitkár és Kandra Ildikó gazdálkodásért és személyügyekért felelõs helyettes államtitkár szemé­lyében. Takács 1 millió 745 ezer, Kandra pedig 1 millió 720 ezer forintot keres a biztosi mellékállással együtt, vagyis nagyobb a fizetésük, mint a miniszterelnöknek.

A Blikk kereste ugyan Kara Ákost, illetve a Miniszterelnökséget az álláshalmozással kapcsolatosan. Kara a lapzártáig nem reagált, ám a Miniszterelnökség igen.

– A miniszteri biztosokat a magyar nemzet számára kiemelkedõ jelentõségû programok, beruházások vagy fejlesztések szervezésére és megvalósítására nevezik ki. Ezen programok jelentõsége szükségessé teszi olyan szakemberek munkáját, mint Kandra Ildikó vagy Takács Szabolcs Ferenc. Tudásuk, tapasztalatuk garancia a magas színvonalú munkára – áll válaszukban.

A Blikk számításai szerint a 32 miniszteri biztos közel 230 millió forintba kerül évente. Ez csak az illetményük, mert többségüknek jár a hivatali autó, és vannak, akiknek külön titkárság is segíti a munkáját. A legtöbb biztos a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban dolgozik, összesen hét, a honvédelmi és a gazdasági tárca viszont megvan miniszteri biztos nélkül.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!