2024. május 7. Kedd, Gizella.
 
Milyen lesz a novemberi idõ?Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-11-02 16:06:48
Nézze meg, milyen hatások befolyásolják a héten az idõjárást!

Igazi november: szürke lesz, és esõs


Míg tõlünk északkeletre magas nyomású rendszer uralkodik, ami miatt szépen süt a nap, addig északnyugaton frontok teszik változékonnyá az idõjárást, van ahol esik az esõ, a hegyekben már havazik.

 

Nálunk hétfõ estétõl egy mediterrán ciklon, szerdától egy peremciklon határozhatja meg a Kárpát-medence térségének idõjárását, változékony, csapadékos, igazi szürke novemberi idõ ígérkezik a héten...

Hétfõn reggelre párássá válik a levegõ, foltokban sûrû ködfoltok is képzõdnek. Napközben erõsen felhõs, párás, néhol tartósan ködös idõ lesz. Napközben esõ nem várható, de estétõl nyugaton már kialakulhat csapadék. Reggel -2, délután +8 fok körül alakul a hõmérséklet. A délkeleti szél megélénkül, néhol megerõsödik. Erõs melegfronti hatással számolhatunk. A közlekedés idõjárási feltételei a csökkenõ látástávolság miatt rosszak lesznek, estétõl a Dunántúlon már vizes útszakaszokra számíthatunk.

Kedden erõsen felhõs, vagy borult lesz az ég, a nyugati és a déli tájakon sokfelé várható esõ, zápor, a magasabban fekvõ tájakon (400-500m felett) havazás, havas esõ. A nap elsõ felében erõs, olykor viharos lesz a délkeleti, keleti szél. Reggel 0, délután mindössze 2 és 7 fok között várható a hõmérséklet. Téli útviszonyok alakulhatnak ki a magasabban fekvõ tájakon, ahol akár5cm hó hullhat.

Szerdán átmeneti csapadékszünet valószínû, napsütés is lehet, aztán estétõl délnyugat felõl újabb csapadékrendszer éri el hazánkat, így egyre többfelé kezdõdhet esõ, záporesõ. A déli, délnyugati szél megerõsödhet. 8 fok körül alakulhat a csúcshõmérséklet.

Csütörtökön eleinte sokfelé, majd fõleg keleten; szombaton - a pénteki szünet után - ismét többfelé eshet az esõ. A hõmérsékletben lényegesen nem változik, a délutáni órákban nagyjából 8 fokra számíthatunk.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!