2024. május 16. Csütörtök, Mózes, Botond.
 
Amikor elkésel egy befizetni valóval...Forrás: fudo.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-04 10:47:28
Címkék: Bihari hírek
Ki ne harcolt volna már az igazáért egy egy nagy szolgáltatóval. Nem tudom ki hogy van vele, de nekem folyamatosan meggyûlik a bajom a nagyobb szolgáltatókkal, legyen a szolgáltatása egyszerû csomagküldés, áram, víz, gáz szolgáltatás de sorolhatnám.

Talán a vizet kihúzhatom mert amikor szivárgott a csõ a ház elõtt és minden úgy nézett ki mint amikor apad a Balaton, akkor amikor telefonáltunk nekik, 2 napra rá már ki is jöttek.....

Szóval mi is olyan idegesítõ ezekben a cégekben? Mondjuk az hogy belõlünk élnek jó ideje és ha elkésel egy befizetni valóval akkor egybõl felszólítanak és ezt adminisztrációs költséggel terhelik meg? Ez is probléma, mert azt a k..va adminisztrációs költséget már beszedték tõlem millió formában meg tõled is. Szóval eltekinthetnének ettõl a dologtól.

Tudják nagyon jól hogy egyeduralkodók és neked nincs választásod. Falvakban mondjuk még csak van is választás, kimutatások szerint 20 éve nem használtak annyian fatüzelést meg fúrott kutat mint ma.

Elmondhatjuk hogy a szolgáltatók visszataszítanak minket a középkorba. Na nem azért mert a fával tüzelés olyan maradi lenne, hanem mert van kényelmesebb módja a fûtésnek és akik fával tüzelnek biztos nem azért teszik mert olyan marha jó a hidegben fát hasogatni.

Igazából nem az adminisztrációs költség az ami ezt az írást ihlette, hanem a tehetetlenség. Amikor sorozatban elszúrnak valamit és te ezért fölöslegesen fizetsz és szeretnéd hogy jóvá tegyék akkor nincs mit tenni. A telefont egy ügyintézõ kezeli a sok ezerbõl, vele hiába ordibálsz, szegénykém nem tehet róla. Mindenki a rendszerre mutat, de megkeresni az igazi felelõst azt nem lehet. Ez a legrosszabb.

Ha egy magánszeméllyel akad hasonló gondod, akkor ott a jó öreg bunyó, de egy nagy cég esetében nincs erre lehetõség.

Ez bosszant igazán, a tehetetlenség. Na de ne csüggedjetek, van egy jó hírem is. Belsõ forrásból tudom hogy ezek a cégek szándékosan szívatják a népet, és örülnek ha neked felszólítást kell küldeni, mert az havonta több száz millió Ft bevétel pluszban, ráadásul azt is megtudtam hogy iszonyat sok jogi hibát vétenek így teljesen támadhatóak.

2 éve bajszot akasztottam az egyik nagy céggel. A történet röviden annyi hogy elõfizettem én marha egy szolgáltatása, amivel jól átvertek. Közölték ha nem tetszik akkor mondjam fel aztán szép napot. Igen de havidíjas szolgáltatás volt és a pénzem benne volt. Ekkor ismét szóltam nekik hogy itt bizony problémák lesznek, mert vagyok annyira tuskó hogy nem hagyom a pénzem.

Olyan válaszlevelet kaptam hogy az valami hihetetlen. Tele hibákkal, fél mondat hiányzott, szóval látszott hogy a titkárnõ épp orálisan fixálta a fõnökét miközben gépelte.

Ekkor eléggé felbosszantottam magam és egy 7 oldalas levelet kaptak, nem részletezem mi volt benne de a lényeg az hogy 3 nap múlva jött egy bocsánatkérõ levél mindenért, elismerték hogy a szolgáltatás rossz és visszafizettek mindent de nagyon nagyon gyorsan.

Ekkor gondolták végre vége, a kis tuskó elmegy a fenébe a pénzével, de tévedtek. Követeltem hogy tudassák minden fogyasztóval hogy a termékük hibás. Ez majdhogynem csõdbe vinné a céget, ezért erre azt reagálták hogy a termék vizsgálat alatt van, és amint végeznek rögtön szólnak mindenkinek.

Ezzel csak az a probléma hogy ha egy szolgáltatás, vagy termék vizsgálat alatt van, errõl kötelesek értesíteni a fogyasztókat és a szolgáltatást szüneteltetni. Erre nem voltak hajlandóak, és azt válaszolták hogy évekbe telhet amíg vizsgálják a dolgot és ami a szörnyû, hogy addig a családok a megtakarított pénzüket ebbe a dologba rakják.

Jogi következmények nélkül nem írhatom ki a cég nevét és a termék nevét, ezért nem teszem. De bosszantó hogy bármit megtehet egy ilyen cég.

Mi a teendõ? Ne hagyjuk magunkat. Van egy szerzõdésünk, olvassuk át, értelmezzük és bármi jelentéktelen kis pontot találunk ami az igazunkat erõsítheti, rögtön kérjük rajtuk számon.

Belõlünk élnek, szívják a vérünket, és magyar embereket alkalmaznak, hogy õk vegyék fel a telefont, kezeljék a panaszt, velük veszekedjünk, õk meg elbújnak egy trópusi szigeten és számolják a Mi verejtékünkbõl szerzett vagyonukat.

Végkövetkeztetésként annyit mondhatok, hogy nem tudjuk megváltani a világot, de magunkért kiállhatunk. Ha 20 levelet kell nekik küldeni, nekik 20-ra kell válaszolni. Elõbb vagy utóbb valaki végre leül és megvizsgálja az ügyünket!

Hát rajta!

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!