2024. május 15. Szerda, Zsófia, Szonja.
 
Talán a magyarok nem elég jók a németeknek? Ebbõl a történetbõl kiderül...Forrás: fudo.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-04 11:19:31
Címkék: Bihari hírek
Feltûnõ jelenség a külföldiek által is felkapott helyeken, a délben már részeg, hangoskodó, maguk körül mindenkit lenézõ külföldiek. Saját bevallásuk szerint is királynak érzik magukat a csóró aprópénzt keresõ magyarok közt, érezhetik is hozzáteszem gyorsan, hiszen a recepcióstól kezdve a szállodaigazgatón át a vendéglátósig úgy fogadja õket mint a királyokat, míg a magyart átlagos lelkesedéssel fogadja.

A pénz a lényeg és a külföldiek pénzesebbek. Találkoztam olyan hellyel is ahol zártkörû rendezvény volt, ez azt hiszem természetes ha egy társaság lefoglal egy teraszt vagy egy egész vendéglõt. A probléma azzal volt hogy a zártkörûség a magyarokra vonatkozott.

Elkeseredett család álldogál a pizzéria elõtt, és beszédbeelegyedésünknek köszönhetõen kiderül miért nem a szemközti étteremben esznek és miért nem ajánlják nekem sem. A pincér szégyenkezve elárulta nekik hogy a zártkörûség csak a magyaroknak szól, a fõnöknek fizettek így övéké a hely pár napra. Érkezik autó aki szemmel láthatólag nem tartozik hozzájuk, de német rendszám lévén máris asztalhoz ülhetnek. Ennél megalázóbb dolog azt hiszem senkivel nem történhet.

Magyarországon a németek, osztrákok már le sem ülnek egy helységben a magyarokkal. Ezzel persze nem általánosítok, de épp elég ha akad egy magyar helység is amit nem használhat magyar ember.

Én nem vagyok heves vérmérsékletû, így nem érdekelt a dolog, de azért megpróbálkoztam bejutni. Magyar rendszámos Opelem, nem volt éppen a parkoló fénye, de mivel csak egy fagyit akartam vásárolni és az kívül volt, így azt gond nélkül kaptam. Kérdésemre hogy van e szabad asztal csak annyit kaptam válasznak hogy zártkörû rendezvény van, nem is faggatóztam tovább. Szóval igaz volt az állítás amit hallottam. Nem vagyok elég jó a németeknek, de hozzáteszem nem is akarok. Több tudóst és zseni embert adtunk a világnak mint az osztrákok és németek együtt véve. Nem érzem magam kevesebbnek. Az hogy az országunk bukdácsol gazdaságilag az nem az én és nem a magyarok hibája, hanem a vezetés tökéletlensége. Normális vezetéssel pár év alatt tudna akkorát fordulni a dolog, hogy a magyar ember dolgosságának köszönhetõen országunk után csak kullognának a most nagyhatalomnak titulált országok.

Érdekelne hogy akik osztrák vagy német munkahelyen dolgoznak, õ velük hogyan bánnak.

Vajon én lennék e annyira hazafi, hogy ha egy nem magyar állampolgár pénzt villantana hogy cserébe ne engedjek be honfitársamat az üzletembe, megtenném? Egyrészt azt mondom, hogy nem, mert elveim vannak és abba ezek nem férnek bele. Más kérdés, hogy amit õ kínál azt behozná e akár 10 magyar vendéglátása. Nem hiszem. Örök dilemma a becsület és a kereset egyensúlya, a jóság kifizetõdik-e vagy sem, hazafinak lenni megéri-e vagy netán az csak arra jó hogy éhezve tüntessek a kormány ellen?


Kíváncsi lennék ki hogy vélekedik ezekrõl a dolgokról, de hogy ne higgye senki hogy nekem problémám van a németekkel vagy az osztrákokkal elárulom, hogy legutóbb amikor cserben hagyott a szerencsém és az autómnak leszakadt az olajteknõje, akkor egyetlen autó ami megállt és elvitt a közeli autószerelõhöz, az egy osztrák házaspár volt akik bár törték a magyart de tisztességbõl jelesebbre vizsgáztak mint a magyarok akik elhúztak mellettem.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!