2024. május 1. Szerda, Fülöp, Jakab.
 
Új influenza: meghalt egy 15 éves fiú SzolnokonForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-11-03 15:38:17
A fiú a fokozottan veszélyeztetett csoportba tartozott.

Meghalt egy 15 éves fiú Szolnokon, a Hetényi Kórházban A gyermek a H1N1 vírussal volt fetõzött - mondta a keddi kormányszóvivõi tájékoztatón Székely Tamás.

 

Az egészségügyi miniszter hozzátette, hogy még a beteg életében kimutatták nála a H1N1 jelenlétét. A boncolási jegyzõkönyvet csütörtökön kapják meg - mondta a tárcavezetõ. A fiú a fokozottan veszélyeztetett csoportba tartozott, számos más betegsége is volt ugyanis.

 

 

 

 

 

Túléljük?


Most már valóban nem múlik el év, sõt, évszak anélkül, hogy ne fenyegetné valamilyen járvány az emberiséget. Zajácz D. Zoltán jegyzete


A madárinfluenza volt az elsõ: a H5N1 nevét gyorsan megtanulta a világ, tanulmányok születtek arról, hol, milyen ütemben, hány embert fog majd megfertõzni, mennyi a várható halálos áldozatok száma, de aztán szerencsére rácáfolt a tudósok számításaira és egyszerûen megállt.

Utódja, a H1N1 már agresszívebben terjeszkedett, hónapokig frusztrálta a világot, de aztán fellélegeztünk, mert megszületett a védõoltás. Igen ám, de ezzel csökkent a fenyegetettség érzése is, így elterjedt, hogy az oltás veszélyes is lehet, ezért az emberek többsége már be sem oltatta be magát.

Már éppen megnyugodtunk, amikor Ukrajnában eddig ismeretlen vírus ütötte fel a fejét. Amikor ezeket a sorokat írom, már 250 ezer embert fertõzött meg és 67 halálos áldozata van. Ez most jóval gyorsabban terjed, mint az elõdei, és nincs ellene vakcina sem.

Honnan jön, hogyan jelenhetett meg ilyen hirtelen? Talán egy katonai laborból szabadították a világra? Mert ugye, közben összeesküvés-elméletek születtek arról, hogy a nagyhatalmak világháború híján így akarják megakadályozni a bolygó túlnépesedését. (Ami egyébként valós probléma, és sajnos be kell látnunk, egy kolónia létrehozása a Marson vagy a Holdon jóval többe kerül...)

Engem viszont nem érdekel, ki akar megölni bennünket és miért. Egyszerûen csak szeretném túlélni ezt is, önökkel együtt.

 

- Zajácz D. Zoltán -

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!