2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Öt hasznos trükk a konyhából, amit eddig nem tudtálForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-07 17:21:47
Címkék: Bihari hírek
A mikró hõje elpusztítja a baktériumokat a szivacsban? Az avokádó mellé hagymát kell tenni, hogy az ne barnuljon meg? Hasznos tippek a konyhából!

1., A friss hagyma titka

Ha a hagymát nem nejlonzacskóba, hanem kilyukasztott papírtasakba tesszük nem penészedik meg és akár három hónapig friss marad.


2., Salátaöntet

Egy üveget megtöltünk olívaolajjal amihez ízlésünk szerint ecetet, citromlevet valamint fûszereket adunk, majd az egészet összekeverjük. Az így készült öntet bármilyen salátához kiváló és nem tartalmaz mesterséges tartósítószert és színezéket.



3., A tojásfehérje tárolása

A kimaradt tojásfehérjét öntsük jégkocka tartóba, majd tegyük be a fagyasztóba amíg meg nem szilárdul. A kockákat ezután tegyük egy zárható zacskóba és vissza a hûtõbe, amíg nincs rá szükségünk.



4., Hagymát az avokádóhoz

A félbevágott avokádó tovább marad friss és nem barnul meg, ha úgy tesszük be a hûtõbe, hogy egy hagymát teszünk mellé.



5., Mikróba a szivaccsal

Mosogatás után érdemes a szivacsot két percre betenni a mikrohullámú sütõbe, ugyanis kutatások bebizonyították, hogy  hõ hatására a szivacsban a baktériumok csaknem száz százaléka elpusztul.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!