2024. május 15. Szerda, Zsófia, Szonja.
 
Lakásban is könnyû kihûlniForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-07 17:40:57
Címkék: Bihari hírek
A legveszélyeztetettebbek a hajléktalanok, egyedül élõk, idõsek.

Kihûlés miatt eddig körülbelül hat személy került kórházba a megyében. Nagyobb részüket az utcáról szállították be, de néhányuknak lakásban csökkent kórós mértékben a testhõmérséklete.

– Nem kell a szabad ég alatt lenni ahhoz, hogy ilyen állapotba kerüljön valaki, elég ha betegség vagy alkoholos befolyásoltság okán hosszabb ideig van 17 fokos fûtetlen szobában – tudtuk meg dr. Pápai Györgytõl, a mentõszolgálat regionális orvos igazgatójától. – A kihûltek között ezen a télen volt stroke miatt rosszul lévõ, valamint ittas és kábítószer hatása alatt álló is. A bajtársak a kórházban átadásnál jelzik, ha a betegnek nincs hová mennie vagy olyan házból érkezik, amelyben nem megoldott a fûtés. A kórház pedig a rendõrség segítségét kéri – mondta.

A hatóság csaknem az összes szociális intézménnyel kapcsolatban van és megoldja a rászorulók elhelyezését vagy fûtésproblémáját – errõl már Demeter Erika, a megyei rendõr-fõkapitányság sajtóreferense tájékoztatott. A rendõrök lakossági bejelentések alapján, a polgárõrök segítségével és járõrözés során észlelik a segítségre szorulókat. Amennyiben ilyen személyt látunk, hívjuk a 107-et!

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!