2024. május 15. Szerda, Zsófia, Szonja.
 
Nem szállítható ki vasárnap az online rendelt áruForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2015-01-07 17:52:31
Bár az ügyfelek online megrendelhetik a kiválasztott termékeket, kiszállításuk 22 és 6 óra között, valamint munkaszüneti és vasárnapi napokon szabályellenes - erõsítette meg az MTI érdeklõdésére kedden a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A tárca a tiltást azzal indokolta, hogy a kiskereskedelmi szektorbeli vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény hatálya kiskereskedelmi tevékenységre terjed ki, függetlenül attól, hogy e tevékenységet állandó jelleggel vagy esetenként, állandó vagy idõszakonként változó helyszínen folytatják.

A tárca az MTI-hez eljuttatott válaszában kifejtette: a törvény hatálya kiterjed az online áruházak nyitva tartására is, miszerint az üzletek kiskereskedelmi napokon 6 óra és 22 óra között tarthatnak nyitva, vasárnap és munkaszüneti napokon pedig zárva tartanak.

A kiskereskedelmi tevékenység alatt pedig termékek forgalmazását és az ezzel közvetlenül összefüggõ szolgáltatások nyújtását kell érteni, mint például az áru összekészítése vagy kiszállítása - rögzíti az NGM. Hozzáfûzi: a törvény a kivételek körében sem határozza meg az online rendelés utáni kiszállítást, csak a kereskedelmet kiszolgáló szolgáltató tevékenységet. Ám ebbe a fogalomba nem lehet beleérteni a rendelés utáni kiszállítást, csak a kereskedelmi tevékenység megvalósuláshoz szükséges szállítást, amely ahhoz szükséges, hogy az üzlet a nyitvatartási idõben mûködni tudjon.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!