2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Közmunkaprogramot indítanának hajléktalanok számáraForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-15 10:54:07
Országos hajléktalan közfoglalkoztatási program indítását tervezi 2015-ben a Belügyminisztérium (BM) Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkársága.

Ehhez nemrégiben az önkormányzatoktól kért információt a BM arról, hogy mely településeket és milyen mértékben érinti leginkább a hajléktalanság problémája, valamint javaslatot arról, hogy melyek azok az önkormányzatok (esetleg civil szervezetek, egyházak), ahol országos közfoglalkoztatási program keretén belül jelentõs létszámú hajléktalan foglalkoztatásának megszervezésére lát lehetõséget. Hajdú-Bihar megyébõl 60 ilyen személyrõl érkezett információ – tudatta portálunkkal a Belügyminisztérium Parlamenti Sajtóosztálya.

„Az országos és egyéb startmunka mintaprogramokat 2013-2014 évben is igen széles körben, többféle tevékenység megvalósítása mentén támogatta a Belügyminisztérium. A hajléktalan személyek jelentõs része álláskeresési ellátásban sem részesül, mivel ezeket a lehetõségeket már kimerítették, vagy nem is szereztek rá jogosultságot, mivel nem rendelkeztek még munkahellyel. A program célcsoportját ezek a hajléktalanok képezik. Számukra az elsõdleges munkaerõ-piac, valamint egyéb közfoglalkoztatási program nem kínál értékteremtõ tevékenységet. Az elindítani kívánt program célja, hogy a foglalkoztatott hajléktalanok által létrehozott értékek a köz számára is élvezhetõvé és adott esetben felhasználhatóvá váljanak. Továbbá hozzájárul ahhoz, hogy az alapvetõ munkahelyi viselkedési formák automatizmussá váljanak, ehhez a hajléktalanoknak hosszabb idõre, akár fél évre is szükségük van” – áll a BM tájékoztatásában.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!