2024. április 27. Szombat, Zita.
 
WWF Magyarország: iskolapélda lehet a NormafaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2015-01-18 11:02:10
A WWF Magyarország bízik benne, hogy a Normafa rehabilitációja a város és a természet együttélésének európai iskolapéldája lesz - közölte a szervezet arra reagálva, hogy elkészült a Normafa rehabilitációját elõkészítõ Natura 2000-es hatásvizsgálat.

A WWF Magyarország közleményében kiemelte: a civil szervezetek és a helybeliek véleményét is figyelembe véve a kerületi önkormányzat a természeti értékeket megõrzõ tájrehabilitáció mellett döntött. A neves szakértõk bevonásával elkészült tanulmány a terület országosan is kiemelkedõ természeti értékei mellett rávilágít a legfontosabb veszélyeztetõ tényezõkre - fejti kia közlemény.

Emlékeztet rá a WWF: a szervezet az elmúlt másfél évben önkéntesek bevonásával segített a Normafa természeti értékeinek felmérésében, valamint több egyeztetés, illetve terepbejárás alkalmával adott hangot szakmai álláspontjának.

A közlemény idézi Gálhidy Lászlót, a WWF Magyarország erdõvédelmi programvezetõjét, aki szerint elismerésre méltó, kedvezõ fordulat, hogy a korábban felmerült sportcentrumfejlesztés helyett a természetvédelem és a hagyományos természetjárás szempontjai kerültek elõtérbe. A szervezet egyetért azzal, hogy az önkormányzat az erdõk kezelésében a Pilisi Parkerdõ által bevezetett úgynevezett szálaló gazdálkodást kívánja folytatni, és az erdei élõvilágnak létfontosságú holt faanyag egy része is a területen maradhat. Szintén indokolt a gyepterület szakszerû kaszálásának újbóli rendszeresítése - tették hozzá.

Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere kedden jelentette be, hogy elkészült a Normafa rehabilitációját elõkészítõ Natura 2000-es hatásvizsgálat. A XII. kerületi önkormányzat egyebek mellett szeretné rendbe hozatni a pusztulófélben levõ, mûemlékvédelem alatt álló épületeket , a meglévõ épületeket új funkciókkal kibõvíteni, hosszabb sípályák, valamint nagyobb kiterjedésû új létesítmények létrehozását azonban nem tervezi.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!