2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Vasvilla lapult az AudibanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-21 12:55:14
A rendõrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a két terhelttel szemben, akik a gyanú szerint Hajdúdorogon vasvillával mentek be egy családi ház udvarára.

A nyomozás adatai szerint 2014. június 17-én 12 óra 15 perc körüli idõben Hajdúdorogon L. Kristóf elõzetes szóváltás nélkül többször ököllel meg akart ütni egy 17 éves fiút, aki azonban védekezett, mire L. Kristóf elszaladt a helyszínrõl, hogy segítséget kérjen az egyik rokonától a támadás folytatásához.

Ezt követõen a 18 éves L. Kristóf gyalog ment oda a sértett Hajdúdorog, Petõfi utcai családi házához, majd bement az udvarra és megpróbált bejutni a házba. Õt követte egy Audi típusú gépkocsival L. Ferenc, aki a családi ház elõtt a kocsival megállt, majd a jármûbõl kivett egy vasvillát és azzal bement a kertbe. A 29 éves rokon szintén be akart jutni a házba, ennek érdekében a szerszámmal megrongálta a bejárati ajtót, valamint betörte az egyik ablakot is.

Ahogy a tettesek megtudták, hogy a házban tartózkodó sértett édesanyja telefonon segítséget kért a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság ügyeletétõl, beültek a jármûbe és elhajtottak onnan. A bejelentést követõen a helyszínre érkezõ Készenléti Rendõrség járõrei a helyi rendõrökkel közösen adatgyûjtést és tanúkutatást végeztek a tettesek felkutatása érdekében. A beszerzett információk alapján a rendõrök elfogták és bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a Hajdúnánási Rendõrkapitányságra elõállították a L. Kristófot és L. Ferencet. A nyomozók a hajdúdorogi lakosokat gyanúsítottként kihallgatták.

A rendõrség által bûnügyi õrizetbe vett terheltek elõzetes letartóztatását a Debreceni Járásbíróság 2014. június 20-án elrendelte.

A Hajdúnánási Rendõrkapitányság Hajdúdorogi Rendõrõrse a gyanúsítottakkal szemben a magánlaksértés bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szakértõ bevonásával – folytatott nyomozást 2015. január 15-én befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a Hajdúböszörményi Járási Ügyészségre.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!