2024. június 10. Hétfő, Margit, Gréta.
 
2000 milliárdot kell lehívnunk idénForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2015-01-22 13:13:27
Közeledik a 2007-2013 közötti uniós támogatási idõszak lezárása, december 31-ig minden EU-s pályázatnak véget kell érnie, a pénzzel pedig el kell számolni, a kormány szerdán dönt az EU-s pénzekkel kapcsolatos intézkedési tervrõl - jelentette be a Miniszterelnökség vezetõje a 180 percben.

Szerdán fogadja el a kormány az európai uniós források idei kifizetésével kapcsolatos részletes intézkedési tervet - közölte a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter kedden a Kossuth Rádió 180 perc címû mûsorában. Ez egy nagy hadmûvelet - mondta Lázár János, emlékeztetve: közeledik a 2007-2013 közötti európai uniós támogatási idõszak lezárása, idén december 31-ig minden EU-s pályázatnak véget kell érnie, a pénzzel pedig el kell számolni.

Felidézte, tavaly csaknem 1900 milliárd forintot folyósítottak, az idén pedig nagyságrendileg 2000 milliárd forintot kell kifizetni, hogy a Magyarország számára megszavazott támogatást 100 százalékban le tudjuk hívni. Ennek óriási jelentõsége van a nemzetgazdaság szempontjából, hiszen ez a gazdasági növekedés egyik tartópillére - hangsúlyozta a miniszter, hozzátéve, hogy a kormányzati intézkedési terv havi lebontásban részletezi, mennyi pénzt kell kifizetni. Lázár János megjegyezte, hogy mindeközben a kabinetnek el kell indítania az új EU-s fejlesztési idõszakot, amelyben Magyarország 34 milliárd eurót kapott. Ennek 60 százalékát kis- és középvállalkozásoknak szánják.

Azzal kapcsolatban, hogy új közbeszerzési szabályozás készül, a Miniszterelnökség vezetõje azt mondta: a kormány célja a magyar vállalkozások érdekeinek megvédése, mert például az építõiparban Brüsszelbõl konkrétan nyomás alatt állunk annak érdekében, hogy ne a nemzeti (...) vállalatok nyerjék el az építõipari beruházások nagy részét, hanem lehetõség szerint a nyugatiak is részesüljenek ebbõl.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!