2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Átadta megbízólevelét az új amerikai nagykövetForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2015-01-27 11:26:59
Colleen Bradley Bell, az Egyesült Államok új budapesti nagykövete átadta megbízólevelét Áder János köztársasági elnöknek szerdán a Sándor-palotában.

A diplomatát a megbízólevél átadása után az államfõ ebéden látta vendégül. Az amerikai nagykövet nem nyilatkozott a Sándor-palota elõtt rá váró újságíróknak.

Colleen Bell hétfõ délután érkezett meg állomáshelyére. A nagykövetet a kormány nevében Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) gazdaságdiplomáciáért felelõs államtitkára fogadta a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtéren.

Átadta megbízólevelét az új amerikai nagykövet

Colleen Bell akkor sem nyilatkozott a sajtónak. Magyar Levente azt hangoztatta, hogy a magyar kormány nyitottsággal és szeretettel fogadja a nagykövetet, a legnagyobb optimizmussal nézünk a közös munka elé, jelentette ki.

Az államtitkár kifejtette: a kormány meggyõzõdése, hogy hamarosan sikerül olyan párbeszédet kialakítani az amerikai féllel, amely - a korábbi hónapoktól eltérõen - elõremutató, konstruktív irányba viszi a dialógust. Ennek az alapja szerinte mindenképpen megvan, mert hiszen a gazdasági és katonai együttmûködésünk soha nem volt olyan kiváló és erõs, mint ma.

Magyar Levente azt mondta, Colleen Bell megérkezésével végre helyreállt az Egyesült Államok legmagasabb szintû diplomáciai képviselete Magyarországon, tekintve, hogy lassan két éve nagykövet nélkül mûködik a nagykövetség.

A KKM sajtóosztálya úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy az amerikai diplomáciai képviselet vezetõjét Szijjártó Péter külügyminiszter csütörtök este fogadja vacsorán.

Üdvözlõ videoüzenetet tett közzé az új amerikai nagykövet

Üdvözlõ videoüzenetet tett közzé Colleen Bradley Bell, az Egyesült Államok új budapesti nagykövete, amelyben a két ország kapcsolatáról és a közös célokról szólt, de saját tapasztalatairól is beszélt.

A nagykövet, aki a YouTube videomegosztón közzétett film elején magyarul kíván jó napot, a két ország történelmi kapcsolatainak felelevenítése után a közös célok között szólt a regionális biztonság, a Balkán stabilitása, az energiafüggetlenség és a kelet-európai demokrácia elõmozdításáról.

Colleen Bell, aki szerdán adta át megbízólevelét Áder János köztársasági elnöknek, a két országot erõs szövetségesnek nevezte.

A videoüzenet képei között láthatók az Egyesült Államokról és Magyarországról, köztük a Parlamentrõl készült fotók, de feltûnik Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke és a nagykövet családja is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!