2024. május 28. Kedd, Emil, Csanád.
 
Volt rendõr a vádlottak padjánForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-03 10:58:32
Címkék: Bihari hírek
A debreceni ruhalopás miatt hat nõvel szemben is vádat emeltek.

Végrehajtandó börtönbüntetést kért a Debreceni Nyomozó Ügyészség arra az ex-rendõrre, aki bûntársai közremûködésével éveken át dézsmálta egy általa õrzött ruhabolt árukészletét. A vádhatóság közlése szerint a 38 éves debreceni férfi a bûncselekmény idején a rendõrség hivatásos állományú tagja volt, szolgálati viszonya a büntetõeljárással összefüggésben szûnt meg.

A vádlott szabadidejében hozzátartozója vagyonvédelmi cégének dolgozott, esetenként biztonsági õri feladatot vállalt. 2010 októberében megismerkedett egy debreceni bolt vezetõjével, aki munkát adott neki az üzletében. A vádlott a bolt kulcsairól másolatot készített, majd egyik rokona, illetve nõismerõsei számára – összesen hat személynek – ruházati termékeket tulajdonított a gondjaira bízott üzletbõl. A ruhákat a vádlott-társak a nyitvatartási idõ alatt kiválasztották és megadták a paramétereket a rendõrnek, aki zárás után elvitte azokat. A férfi 2013 novemberéig 1 millió forintot meghaladó kárt okozott (a nyomozóknak 828 ezer forint értékû ruhát sikerült lefoglalni).

Az ügyészség a volt rendõrt nagyobb értékre, üzletszerûen, folytatólagosan elkövetett lopás bûntettével vádolja. A „kedvezményezetteket” szintén lopás miatt vonják felelõsségre, esetükben próbaidõre felfüggesztett börtönbüntetésre, pénzbüntetésre, próbára bocsátásra tettek indítványt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!