2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Ötszáz intézmény csatlakozott idén a Kultúrházak éjjel-nappal sorozathozForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-13 09:31:00
Ötszáz intézmény mintegy ezer programmal, többek közt táncházzal, koncerttel, színházi estekkel és gasztronómiai programokkal várja péntektõl vasárnapig az érdeklõdõket országszerte a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat keretében.

Magyarországi és határon túli közmûvelõdési intézmények egyaránt várják a látogatókat sokszínû, ingyenes programokkal kül- és beltéren, nappal és éjszaka egyaránt - adta hírül a szervezõk MTI-hez eljuttatott közleménye.

Idén lesz kiállítás, sportesemény, farsangi mulatság és álarckészítés, de táncházzal, koncerttel, színházi estekkel és gasztronómiai programokkal is készülnek az intézmények.

Izgalmasnak ígérkezik Rákócziújfalun a Társasjátékok éjszakája, ahol korhatár nélkül régi és új társasjátékok kipróbálására nyílik lehetõség: csocsó, biliárd, sakk, Carcassone, Scrable, Activity, Kalózhajó, Catan telepesei várják a vállalkozó szellemûeket.

Püspökladányban Rubik kocka versenyt tartanak, a fõvárosi XI. kerületi FMH mûvelõdési házban pedig gyermektáncházzal és hangszerbemutatóval, busó álarc-készítéssel és egyéb kézmûves foglakozással várják a családokat.

A tavalyi évben összesen 185 ezer résztvevõt, szervezõt, fellépõt megszólító esemény programjai több mint tíz százalékának Budapest adott otthont, vidéken és a fõvárosban összesen 2000 rendezvényre látogathattak ki az érdeklõdök.

A szervezõk azt szeretnék, ha idén megdõlne a tavalyi, rekordnak számító 160 ezres látogatószám.

A civil kezdeményezésbõl országos megmozdulássá nõtt programsorozat a Magyar Népmûvelõk Egyesülete szervezésében, a Közösségfejlesztõk Egyesülete, a Kulturális Központok Országos Szövetsége és a Nemzeti Mûvelõdési Intézet partnerségével, az Emberi Erõforrások Minisztériumának támogatásával jön létre.

A települések szerint is kereshetõ programkínálatról a kulturhazak.hu oldalon lehet részletesebben tájékozódni, valamint ugyanitt lehet informálódni a fiataloknak meghirdetett fotó, flashmob, illetve reklámspot pályázatok részleteirõl is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!