2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Ki tette tönkre a Nagyerdõt?Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-13 10:54:00
Barbár módon elpusztította a Nagyerdõ védett parkerdei részének aljnövényzetét a közmunkásokat foglalkoztató Dehusz. A munkát ráadásul engedély nélkül végezték – jelentette ki Gondola Zsolt, a Civil Fórum Debrecen Egyesület elnöke. Mint fogalmazott felháborító, hogy hozzá nem értés miatt több növény és állat élõhelyét teljesen tönkretették.

Gondola Zsolt úgy vélte, a polgármesteri hivatalban nem tudja a jobb kéz, hogy mit csinál a bal. A munkát ugyanaz a jegyzõ állíttatta le, aki vezeti is a városházán folyó tevékenységet. Ezért azt követelik a polgármestertõl, hogy vizsgálja ki az ügyet és nevezzék meg, hogy kik a felelõsök.

Az ellenzéki politikus arról is beszélt, hogy ha kell, külön vizsgálóbizottság létrehozását fogják kezdeményezni, illetve addig fognak dr. Papp Lászlóhoz interpellációkat és kérdéseket intézni az ügyben, amíg nem kapnak választ.
Reagálás

Annak a kérdésnek az eldöntése, hogy a Nagyerdõ parkerdei részében elvégzett munkálatok során megsértette-e bárki a természetvédelmi törvény rendelkezéseit, a Tiszántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelõség hatáskörébe tartozik. Tudomásunk szerint ez a vizsgálat elindult, és reméljük, hogy rövid idõn belül megállapítja a hatóság, hogy történt-e jogszabálysértés és szükséges-e bármilyen további intézkedést tenni – írta reagálásában a polgármesteri hivatal név nélkül nyilatkozó illetékese.

A közlemény szerint, a polgármesteri hivatalban nem fog elmaradni a felelõsségre vonás és a személyi konzekvenciák levonása, ha valóban megtörtént a természetvédelmi szabályok durva megsértése. Ennek kiderítése az ügy valamennyi szereplõjének közös érdeke, ezért mi magunk is kérjük az állami környezetvédelmi hatóságot, hogy mindenre kiterjedõ, alapos és gyors vizsgálatával segítse munkánkat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!