2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Szijjártó: Megállapodtak a kis- és középvállalkozások támogatásárólForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2015-02-20 08:39:38
Magyarország négy kereskedõházat hoz létre Oroszországban, egyet-egyet Jekatyerinburgban, Kazanyban, Rosztovban és Szentpéterváron - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter szerdán az M1 Ma reggel, illetve a Kossuth Rádió 180 perc címû mûsorában.

A képviseletek nyitása az orosz és a magyar kis- és középvállalkozások együttmûködésének elõsegítését szolgálja, ugyancsak ez a célja annak a 260 millió eurós keretnek, amelyet az Eximbank hoz létre a szektor fejlesztésére - közölte Szijjártó Péter.

A politikus elmondta: a gazdasági együttmûködés fejlesztésének különös aktualitást ad, hogy tavaly az Oroszországgal szemben bevezetett európai szankciók, illetve az orosz válaszlépések miatt 14 százalékkal csökkent a magyar export, ami 400-450 millió dollárnyi kiesést okozott.

Ugyanakkor arra kérték az orosz felet, hogy a korábban már megállapodásban rögzített magyarországi Magnit-beruházást valósítsa meg bízva abban, hogy az Ukrajnában remélhetõleg megvalósuló béke rendezi az orosz-európai viszonyt - mondta a politikus.

Szijjártó Péter 2013 decemberében jelentette be, hogy Magyarországon hozza létre fuvarozási vállalatát a Magnit, Oroszország legnagyobb kiskereskedelmi üzletlánca, amely így egy 1000 kamionból álló jármûflottát és az azt kiszolgáló infrastruktúrát hoz létre Kelet-Magyarországon, körülbelül 1500 új munkahelyet teremtve.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!