2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
A mérlegképes könyvelõ volt a legnépszerûbbForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-24 11:21:56
Egyre több fiatal számára jelent alternatívát az OKJ-s képzés.

Elkészült a legnépszerûbb OKJ-s képzések toplistája. E szerint 2014-ben a mérlegképes könyvelõ képzésekre jelentkeztek a legtöbben, ami nem véletlen, hiszen ez az egyik legkeresettebb, jól fizetõ szakma a hazai munkaerõpiacon Bár az OKJ-s képzések javarészt olcsóbbak az egyetemi-fõiskolai tanulmányoknál, így is több százezer forintot kérhetnek el értük – derül ki a Perfekt Zrt. összesítésébõl.

A képzeletbeli dobogó második, illetve harmadik fokára pedig sorrendben a társadalombiztosítási ügyintézõ, valamint a bérügyintézõ képzések kerültek.

A múlt év összesített adataiból az is kiderült, hogy egyre több fiatal számára jelenti az OKJ az egyetemi vagy fõiskolai tanulmányok alternatíváját, hiszen gyakorlatorientált tudást és tervezhetõ karrierutat kínál. A gazdasági-pénzügyi OKJ-s képzések sikere azt mutatja, hogy a hallgatók az aktuális munkaerõpiaci trendek mellett a hosszú távú kilátásokat is egyre inkább figyelembe veszik. Vagyis a tanfolyamok kiválasztásánál mérlegelik a munkakereséssel töltött idõ várható hosszát, a munkabér nagyságát és a szakmán belüli elõrelépési lehetõséget is.

A 2014-es adatok összesítésébõl az is kiderült, hogy továbbra is magas az OKJ-s képzésen érettségivel résztvevõk aránya: 2014-ben a hallgatók közel 60 százaléka érettségivel rendelkezõ fiatal volt. A középiskolai tanulmányok befejezését követõen tehát egyre többen látják a hosszadalmas és költséges egyetemi vagy fõiskolai évek reális alternatívájának a gyakorlatorientált szakképesítés megszerzését.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!