2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
NFM: megjelent a társasház-felújítási alprogram pályázati útmutatójaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-25 12:04:53
Közzétette a társasházak energiahatékonyságának növelését célzó alprogram pályázati útmutatóját hétfõn a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Az Otthon Melege Program alprogramjára azok a gazdasági szervezetek nyújthatnak be pályázatot, amelyek gazdálkodási formájuk szerint társasháznak vagy lakásszövetkezetnek minõsülnek - hangsúlyozta az NFM hétfõi közleményében.

A pályázat keretében a minimum 5, de legfeljebb 60 lakásos, 1946 után épült, 2006. december 31-éig kiadott építési engedéllyel rendelkezõ, távfûtéses, házközponti fûtéses vagy lakásonkénti egyedi fûtéses lakóépületek tulajdonosi közösségei igényelhetnek támogatást.

Az állami támogatás mértéke a megvalósítandó fejlesztéstõl függõen az energetikai tanúsítvánnyal igazolt minden megtakarított széndioxid-egységre 750-950 forint közötti összeg. Az elnyerhetõ támogatás nem haladhatja meg az elszámolható költségek 50 százalékát.

Az alprogramban rendelkezésre álló bruttó 10 milliárd forint elosztása régiónként történik. Szükség esetén a tárca fenntartja a jogot a régiók közötti forrás átcsoportosítására - közölték.

A pályázatot kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül, 2015. április 30-ától a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig nyújthatják be a www.magyarorszag.hu kormányzati portálon ügyfélkapus regisztrációval rendelkezõ társasházak, lakásszövetkezetek.

Az egyszerûsített kivitelezõi regisztráció folyamatáról és a pályázati portál elérhetõségérõl a tárca március elején nyújt további tájékoztatást.

A pályázati felhívás, a pályázati útmutató és annak mellékletei hétfõtõl elérhetõek a www.kormany.hu kormányzati portálon.

Az NFM január 7-én jelentette be, hogy az Otthon Melege Program társasház-felújítási alprogramjának elindítását tervezi, és nyilvánosságra hozta a pályázati feltételekrõl szóló tájékoztatót.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!