2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Elhatárolódtak az útdíjtólForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-01 10:38:53
Ellenzéki javaslatra elítélte a korábban ingyenes autópályák fizetõssé tételét a közgyûlés.

Komoly vita bontakozott ki a közgyûlésben a két DK-s városatya azon javaslatáról, amely egyrészt arra kérte a közgyûlést, hogy ítéljék el a várost hátrányosan érintõ új útdíj-rendszert, másrészt kezdeményezzék a kormánynál, hogy az M35-ös gyorsforgalmi út – 4-es számú fõúti csomópontja és a kollektor utakon elérhetõ ondódi körforgalom közötti szakasz, kerüljön ki a díjfizetési kötelezettség hatálya alól.

Kõszeghy Csanád Ábel, a Jobbik frakcióvezetõje kifejtette: mivel az útdíjjal kapcsolatban õk is hasonló állásponton vannak, támogatják a javaslatot, azzal a megjegyzéssel, hogy a megyei matricát hagyják meg.

Balázs Ákos, a Fidesz-KDNP frakció vezetõje arra kérte a Polgár, Hajdúböszörmény felõl naponta Debrecenbe járó több tízezer embert, hogy ne a régi 35-ös úton, a Böszörményi úton araszoljanak a dugóban, hanem vegyék igénybe az olcsón használható, ezzel párhuzamos M35-ös autópályát.

– A Fidesz frakcióvezetõje az elõbbiekben arra tett kétségbeesett kísérletet, hogy elmagyarázza, miért jó fizetni azért ami eddig ingyen volt – jelentette ki válaszul az egyik DK-s elõterjesztõ, Varga Zoltán.

Dr. Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester azzal várta a vitát, hogy az útdíj miatt mind a városnak, mind a megyének vannak olyan területei, amelyek jól járnak és olyanok is, amelyek nem. Debrecen 80 százalékban nyertes. Mivel szerinte az elõterjesztést nem kellõ pontossággal fogalmazták meg, dr. Papp László azt javasolta a közgyûlésnek, hogy az általa korábban a kormánynak tett javaslatot támogassák.

– Az érintett államtitkárokkal konzultációt kezdeményezek errõl, amennyiben ez megegyezik a kormány szándékával – jelentette ki a polgármester.

Az ellenzéki elõterjesztést a testület 25 igen, 1 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett elfogadta.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!