2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Azonnal hadra fogható diplomásokForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-06 09:51:50
A miniszteri biztos azért dolgozik, hogy minél szélesebb körben induljanak duális képzések.

– 2015. szeptemberében az országban csaknem 80 szakon kezdõdik duális képzés. A Debreceni Egyetem vezetõivel arról beszélgettem, hogy hogyan látják újabb ilyen képzések indításának a lehetõségét – számolt be dr. Háry András, a duális képzésért felelõs miniszteri biztos a tárgyalás után. (Duális oktatás esetén a gyakorlati képzés a felsõoktatási intézménnyel szerzõdésben álló vállalatnál zajlik. A tanév felét a felsõoktatási intézményben, a többit a vállalatnál töltik a jelentkezõk, akik cserébe a teljes képzés ideje alatt fizetést kapnak. A szerk.)

Dr. Háry András hozzátette: januárban létrejött a duális képzési tanács, amelynek az a feladata, hogy az ilyen képzések keretében tényleg a vállalkozások igényeinek megfelelõen oktassák a diákokat. A cél, hogy a friss diplomások „azonnal hadra foghatóak legyenek”.

– A Debreceni Egyetemen mûszaki és agrárterületen folynak majd az új tanévtõl duális képzések. Agrár képzésben hat szakon, mûszaki területen a gépészmérnök képzés lesz ilyen. A várható hallgatói létszám: 60-65 fõ körül alakul – mondta Dr. Bartha Elek, az intézmény oktatási rektorhelyettese, aki arról is beszélt, hogy jelenleg 17 céggel van erre vonatkozó szerzõdésük.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!