2024. május 13. Hétfő, Szervác, Imola.
 
Az út útjában áll egy házForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-16 19:45:49
Címkék: Bihari hírek
A polgármesteri hivatal szerint 78 milliót kapott a tulajdonos.

Aki ezekben a napokban a belvárosban, a nyugati kiskörút építkezése felé jár, azt láthatja, hogy a Miklós utca és az Erzsébet utca közötti szakaszon, a keresztezõ keskeny Török Bálint utcán egy régi ház (volt autószerelõ mûhely) még mindig a leendõ út útjában áll. Elõtte és mögötte nagy gépekkel három méteres mélységig kiszedik a törmelékes talajt, az esetleges pincéket, kutakat, a helyére tiszta földet terítenek.


Nem költözött a volt tulajdonos

A polgármesteri hivataltól megtudtuk, hogy a szóban forgó ingatlant az önkormányzat kérésére a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal kisajátította. A mintegy 78 millió forint kártalanítást a város a tulajdonosnak még 2011-ben kifizette, így most az önkormányzat a tulajdonos. A volt gazda ennek ellenére nem volt hajlandó kiköltözni. A kiürítés érdekében a helyhatóság pert indított. Az elsõfokú bíróság tavaly decemberben arra kötelezte a volt tulajdonost, hogy 30 napon belül üresen adja át a házat a városnak, melyre nem került sor, sõt az fellebbezést nyújtott be.

Néhány napja megszületett a másodfokú jogerõs ítélet is. A bíróság ebben ismét kötelezte a volt tulajdonost az ingatlan 30 napon belüli kiürítésére. Amennyiben ez határidõre nem történik meg, az önkormányzat végrehajtási eljárás lefolytatását fogja kérni.
Olyan lesz, mint az elsõ

A nyugati kiskörút második szakasza az Arany János és az Erzsébet utca között a tervek szerint 530 méter hosszú lesz és ugyanúgy néz majd ki, mint a Hatvan utca és az Arany János utca közötti elsõ szakasz. (Azt is a Duna Aszfalt készítette.) A 2,7 milliárd forintba kerülõ beruházás során a kétszer-két forgalmi sávot buszsávval és díszkõvel burkolt járdával egészítik ki. Az út nyomvonalában 24 darab kis csobogót alakítanak ki. Több mint 4 ezer 700 négyzetméteren füvesítenek, 162 fát és 2 700 cserjét ültetnek. Felújítják a közmûveket, valamint 57 új közvilágítási oszlopot is kihelyeznek. Amennyiben sikerül a szóban forgó házat gyorsan lebontani, a nyugati kiskörút második szakaszán szeptembertõl lehet majd közlekedni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!