2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Hol van már a tavalyi kukoricaár?Forrás: haon
Utolsó módosítás: 2008-09-30 13:39:40
Megyénkben százezer hektárról mintegy 800 ezer tonna termés várható, több, mint az Európai Unió összes tagállamában idén intervencióra felajánlható mennyiség (ami idén 700 ezer tonna).

Igaz, eddig az idõjárás sem kedvezett a kukorica betakarításának, de a gazdák se nagyon siettették a legnagyobb õszi munkát.

Megyénkben százezer hektárról mintegy 800 ezer tonna termés várható, több, mint az Európai Unió összes tagállamában idén intervencióra felajánlható mennyiség (ami idén 700 ezer tonna). A tavalyi 55-60 ezer forint után napjainkban 18-22 ezer forint között mozog a kukorica felvásárlási ára, ami így - hiába a jó termés - még a termelõk önköltségét sem mindig fedezi.
Pallagi László, az MVH megyei kirendeltségvezetõje elmondta, hogy az intervencióra majd pályázni kell, és ha más európai országbeli gazdák is élnek a lehetõséggel, az még tovább szûkíti a magyar termelõk mozgásterét.

Tárolóhely egyébként van bõven, ezen a téren semmilyen probléma nem lehet. Kiss Zoltán, a megyei mezõgazdasági szakigazgatási hivatal helyettes vezetõje arról számolt be, hogy a kukorica betakarítása öt-hat százaléknál tart.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!