2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Spar: nincs mérgezõ paprika az áruházlánc boltjaibanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-02 10:42:31
Címkék: Bihari hírek
Nincs mérgezõ paprika a Spar áruházlánc üzleteiben, ellentétben a Greenpeace Magyarország állításával – reagált a Spar Magyarország Kft. a környezetvédõ szervezet keddi bejelentésére MTI-hez eljuttatott közleményében.

A tájékoztatás tartalmazza az áruházlánc Greenpeace-nek címzett levelét, ebben a Spar rögzíti: nem forgalmazza azt a zárt, mûanyag tasakos, kétszer 225 grammos kiszerelésû terméket, ami a laborvizsgálati jegyzõkönyvben szerepel és a szervezet bizonyítékul csatolt a Spar-nak küldött levelében.

Hozzátették: a Greenpeace által alkalmazott mintavételi eljárás nem volt minden tekintetben szabályos, mivel nem rögzítették a termék pontos nevét, tételazonosítóját, így a késõbbi nyomon követés nem lehetséges, valamint ellenminta vételére sem került sor, így a vizsgálati eredmény utólag nem ellenõrizhetõ.

A Greenpeace keddi budapesti demonstráción jelentette be, hogy március elején, közjegyzõ jelenlétében hét áruházlánc boltjaiban 12 féle paprikát vettek, a független laboratórium nyolcban húszféle vegyszermaradványt talált.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!