2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Használt lakás vásárlásához és a meglévõ bõvítéséhez is jár júliustól a szocpolForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-03 07:59:32
A legfeljebb 350 ezer forintos négyzetméterárú, legalább komfortos használt lakás vásárlásához, továbbá a meglévõ használt lakás bõvítéséhez is jár július 1-jétõl a családok otthonteremtési kedvezménye (korábbi nevén szocpol támogatás) – az errõl szóló kormányrendelet a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.

A lakásépítési támogatásról szóló, 2011-ben született kormányrendeletet módosító mostani jogszabály meghatározza azt is, hogy mi számít a lakás bõvítésének. Ez pedig a lakás hasznos alapterületének egy szobával történõ növelését jelenti, amely történhet hozzáépítéssel, de a tetõtér beépítésével is. A bõvítés további feltétele az, hogy a lakás eleve komfortos legyen, vagy pedig a bõvítéssel azzá váljon, továbbá, hogy az, aki a vissza nem térítendõ családok otthonteremtési kedvezményét igényli – és a további jogosultak, például a gyermekek is – a bõvíteni kívánt lakásban éljenek.

A lakástámogatási rendeletet tavaly decemberben is módosította a kormány, ennek egyes szabályai idén július elsején léptek volna hatályba. E szabályok közül néhány helyébe új elõírást tett a mostani rendelet. Így például vissza kell fizetni – kamatostól – a szocpol támogatást, ha a lakás nem éri el a vállalt energetikai osztályt. A meddõ fiatal házaspároknak viszont csak a megelõlegezett szocpol támogatást kell visszafizetniük, a kamatokat nem.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!