2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Elkészült a Híd a munka világába foglalkoztatási szövetkezet rendszerének alapmodelljeForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-12 07:51:09
Elkészült a hátrányos helyzetû emberek ezreinek felzárkóztatását célzó, Híd a munka világába elnevezésû projekt foglalkoztatási szövetkezeti rendszerének alapmodellje – közölte a projektiroda csütörtökön az MTI-vel.

Kiemelték: a projekt feladata, hogy Magyarországon létrejöjjön és megkezdje tevékenységét egy új szociális gazdasági szereplõ, a foglalkoztatási szövetkezet. Ennek tagjai azok a roma emberek, akik szeretnének kitörni az elszigeteltségbõl, a családjukat munkájukból eltartani. A projekt keretében megalakult foglalkoztatási szövetkezet egyrészt a tagok, vagyis a leendõ munkavállalók foglalkoztathatósága feltételeinek megteremtésével, másrészt munkaerõ-szervezéssel foglalkozik.

A közlemény szerint a program keretében eddig 1300 ember vett részt szociális gazdasági képzésen, s hamarosan ezer ember négy hónapos szakmai képzése kezdõdik meg.

A projektiroda tájékoztatása szerint a szövetkezet országos hálózatának és infrastruktúrájának kiépítése is a végéhez közeledik. Az ország több régiójában felvették a kapcsolatot elsõsorban a mezõgazdaságban és az építõiparban dolgozó munkaadókkal, de ezen felül is már számos, a roma foglalkoztatási szövetkezettel együttmûködni kész munkaadó jelentkezett. Az elkövetkezõ hónapokban pedig az ország minden régiójában munkaadói workshopok keretében ismerhetik meg az érdeklõdõ vállalatok, vállalkozások a foglalkoztatási szövetkezet elõnyeit – tették hozzá.

Felidézték azt is, hogy az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) monitoring ellenõrzést végzett a projektnél, a 150 vizsgált tételbõl kettõnél talált szabálytalansági gyanút, amelyek kapcsán további vizsgálatot folytat. Az ellenõrzéshez kapcsolódóan – a Balog Zoltán miniszter által megfogalmazott felkérésnek megfelelõen – javaslatot tesz a projektszervezet átalakítására, és üdvözli a felügyeleti rendszer átalakulását a hatékonyság és átláthatóság érdekében – olvasható a közleményben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!