2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Földkárosult gazdák demonstráltak DerecskénForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-13 09:50:35
Vadászház avató ünnepségen próbáltak a gazdák Fazekas Sándorral beszélni – sikertelenül.

Kudarcba fulladt a többek között Ebesrõl Hortobágyról, Furtáról Zsákáról és Mezõpeterdrõl érkezõ „földkárosult” gazdák szándéka, miszerint Fazekas Sándorral beszélhessenek problémájukról Derecskén. A földmûvelésügyi miniszter szombaton érkezett a településre, hogy átadja a felújított vadászházat.

A 12 demonstrálót –miután nyugodtan végighallgatták az ünnepséget, majd megpróbáltak a miniszter közelébe férkõzni – kulturált módon kitessékelték a vadászház udvaráról, s bár ígéretet tettek a gazdáknak, hogy továbbítják a kérésüket az rendezvényen tartózkodó miniszter titkárának, a gazdák hiába vártak, Fazekas Sándor nem jött ki a vadászházból, ahol épp az ünnepi vacsorát fogyasztották.

– A 25-30 év alatt felépített gazdaságokat, most lehetetlen helyzetbe hozták. Nekem például 350 marhám és 550 juhom van, amiket nincs hova kihajtani, mert elvették a legelõmet. Nem politikai cirkuszt szeretnénk, hanem megoldást a problémánkra, s hogy valaki szóba álljon velünk a kormány részérõl – mondta Szilágyi László ebesi gazdálkodó.

Fekete Ferenc furtai gazda hozzátette: 300 juhra nem sokat, 38 hektárt kaptunk évekig, amivel most is megelégedtünk volna. Ezzel szemben nekünk nem jutott semmi, de volt olyan ember, aki ugyanannyi birkára mint amennyi nekünk van, 70-80 hektárt is adtak. Igazságosan kellett volna elosztani a földeket – hangsúlyozta a gazda.

A demonstrálók egyhangúlag közölték, hogy bár nem jártak most sikerrel nem hagyják magukat, s ha kell Brüsszelig mennek a problémájukkal.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!