2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Sok álláskeresõ megtalálhatja számítását DebrecenbenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-13 11:53:02
Címkék: Bihari hírek
Debrecen Nyíregyházát megelõzve az ország keleti régiójának a kulturális, és gazdasági központja, nem mellesleg hazánk második legnagyobb városa.

Hajdú-Bihar megye székhelyén kis túlzással bárki megtalálhatja a számítását, végzettségtõl függetlenül, igaz azért van, akinek nehezebb a dolga.

A munkanélküliség nem csak nálunk, hanem Európa és világszerte is komoly problémákat okoz a nemzeteknek. Folyamatosan csökken a munkahelyek száma, és nõ a munkanélküliek tábora. Debrecen lakossága, és a környéken élõk szerencsés helyzetben vannak, mert a civisvárosban az átlagnál sokkal jobb eséllyel helyezkedhetnek el.

Debrecenbe kell menni, munkát bõven találni

A debrecenallas.hu a legkülönfélébb debreceni álláslehetõségek között válogathat az ember. Vannak egyetemi, fõiskolai végzettséget igénylõ munkalehetõségek, de ugyanúgy olyat is találni, ahol az érettségi vagy éppen a szakképzettség és a tapasztalt munkaerõ a feltétel.

Az álláshirdetõ oldalra folyamatos kerülnek fel új lehetõség, sõt vannak kivételes napok is amikor tömegesen találkozhatunk új állás- és munkalehetõségekkel. Pl.: húsvét elõtt mosodai dolgozót, adminisztrációs ügyintézõt, állatkert gondozót és tapasztalt gépkezelõt is kerestek. Debrecenben állást találni talán azért is könnyebb az ország északkeleti régiójához képest, mert folyamatosan új lehetõségek nyílnak a helyi vállalkozók számára a munkahelyteremtõ pályázatok révén is.

Közel 20%-a az állásajánlatoknak kereskedelmi

Nem meglepõ módon Debrecenben is, az ország több nagyvárosához hasonlóan a kereskedelem, értékesítés területén a legnagyobb a mozgás. A 1331 álláshirdetésbõl 241-ben ebbe a szegmensbe keresnek embereket. Alig lemaradva a szakmunka következik a sorban, ami ismét azt a trendet igazolja, amely szerint egyre nagyobb az igény tapasztalt, szakképzett munkaerõre. A szakmunka kategória olyan területeket utasít maga mögé nem is kevéssel, mint az informatika, vagy éppen az adminisztrációs, irodai lehetõségek.

A diplomás végzettséggel rendelkezõknek az NI ad nagy lehetõséget a munkába álláshoz és a tapasztalatok megszerzéséhez. Aki felkeresi a Debrecen állás portált nagy esélyt ad magának egy új, jobban fizetõ állásra.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!